Sådan pepper du påsken op

Randers er en spændende by at holde ferie i med masser af muligheder for blandt andet at fordybe sig i kunst og kultur, nyde naturen og benytte sig af de mangfoldige tilbud for den aktive familie. Og i påsken er der kræset ekstra for gæster og lokale, der ønsker sig en hyggelig, spændende eller anderledes oplevelse.

03. marts 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Det kan være svært at vælge mellem de mange muligheder, Randers har at byde på. Vi har Regnskoven, Memphis Mansion, Water and Wellness, Værket, Randers EgnsTeater, Store Hoppeland og meget, meget mere – og alle steder kan mange timer hurtigt forvandle sig til minder om spændende oplevelser og hyggelige stunder med ens kære.

Som om det ikke var nok, byder Påsken 2016 på endnu flere muligheder; blandt andet kan man fremstille påskepynt af naturens materialer, og børnene kan prøve kræfter med de gamle håndværksfag. Igen i år kan man også nyde kunstens mange facetter i Randers Art Week.

Man kan desuden finde mere information på hjemmesiden www.detsker.dk eller på VisitRanders’ hjemmeside.

Naturoplevelser for alle

Hos Randers Naturcenter kan man skyde påsken i gang med det årlige påskearrangement, som blandt andet byder på farvning af æg, pileflet og servering af lækker suppe, der tilberedes over bål. Arrangementet foregår lørdag d. 19. marts kl. 10.00 – 14.00, og deltagelse er gratis.

Se mere om arrangementet her.

Man kan også tage hele familien med i Klatreparken i skønne naturomgivelser i Fladbro Skov. Åbningstiderne i påsken er 19. – 20. marts og igen 24. – 28. marts, alle dage fra kl. 10.00 til 18.00.

For dem, der ikke har lyst til at klatre, er det gratis at kigge på og hygge sig på den store naturlegeplads eller i det hyggelige madpakkehus, hvor man også kan købe drikkevarer og snacks – eller nyde medbragt mad og drikke. Priser for klatring fremgår af hjemmesiden www.klatreparken.dk.

Randers Kommunes hjemmeside kan man desuden finde inspiration til smukke og historiske vandreture i de mange naturområder i kommunen.

Kulturhuset byder indenfor

Kulturhuset i centrum af Randers huser Hovedbiblioteket, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum. Her er altid gratis adgang og masser af muligheder for forskellige aktiviteter, og i påsken kan man opleve lidt ekstra.

Lørdag d. 19. marts lukker biblioteket op for bøgernes vidunderlige verden med højtlæsning for de 4-8årige. Og mandag d. 21. marts kan man besøge bibliotekets klassiske lytteklub, som bliver afholdt i samarbejde med DR P2. Her får deltagerne præsenteret og lytter til et musikværk, hvorefter der er tid til at snakke om oplevelsen med de øvrige deltagere. Man behøver ikke at være musikekspert for at være med; man skal bare have lyst til at dykke ned i et spændende stykke musik og lære komponisten bedre at kende.

Randers Kunstmuseum byder på en offentlig omvisning i museets aktuelle særudstillinger ”Hverdagsbilleder - videokunst i flere dimensioner og ENCLAVE - Lars Bang” søndag d. 20. og fredag d. 25. marts. Prisen er entréen til særudstillingen på 50 kr.

Kreativ påske

Håndværksmuseet i Randers er altid et hit for børnene, og tirsdag d. 22. marts er det ekstra sjovt at besøge det gamle kornpakhus i Lille Rosengård i Randers Centrum. Her står håndværkerne nemlig klar til at hjælpe børnene med at fremstille forskellige ting som for eksempel smykker, hårspænder minihestesko og ting i læder.

Der er også en nem skattejagt, hvor børnene skal tælle gemte påskeæg. Sivfletteren og malerne er desuden ramt af akut påske-humør, så hos dem kan børnene male fine påskeæg og flette kreative ting til påskepynt.

Man kan også være med til Kreativ Mandag i Sct. Peders Hus mandag d. 21. marts. Sct. Peders Kirke inviterer alle, der har lyst til at sidde med håndarbejde eller kreative projekter til hyggeligt samvær.

Det er kl. 10.00 – 13.00 og alle sysler med hver sin hobby. Det kan være hvad som helst med hænderne, som man har lyst til! Man kan selv medbringe materialer eller ringe til kirkekontoret på tlf. 8642 2403 og aftale nærmere.