Ledigheden falder til laveste niveau siden 2009

Ledigheden er i løbet af det seneste år faldet markant i Randers, og de nyeste sæsonkorrigerede ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at der nu er under 2000 personer uden arbejde i Randers. Den positive udvikling vækker stor glæde og optimisme hos blandt andre borgmester Claus Omann Jensen.

03. marts 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

”Jeg glæder mig utroligt meget over, at vi for første gang siden marts 2009 er under 2000 ledige i Randers Kommune målt efter den sæsonkorrigerede metode. Det er godt for den enkelte, der er kommet i arbejde. Det er godt for virksomhederne, fordi tallet er et udtryk for, at det går den rigtige vej hos dem. Og så er det godt for kommunen som helhed, fordi udviklingen betyder færre udgifter til overførselsindkomster og flere skatteindtægter. De penge kan vi bruge til investeringer i vores fælles velfærd,” siger borgmester Claus Omann Jensen, der er borgmester i Randers Kommune.

Fra januar 2015 til januar 2016 er den sæsonkorrigerede ledighed i Randers faldet med 254 personer, viser tal fra Danmarks Statistik. Den seneste sæsonkorrigerede ledighed er således på 1969 personer svarende til en ledighedsprocent, der er helt identisk med landsgennemsnittet, nemlig 4,4 procent.

 

Samarbejde skal sikre et arbejdsmarked i vækst

”Vi har igennem en længere periode oplevet et større fald i ledigheden i Randers end faldet i både Østjylland og på landsplan. Det er utroligt positivt, og jeg synes, der er optimisme at spore. Jobcenteret kan mærke, at virksomheder i højere grad begynder at efterspørge arbejdskraft og især faglært arbejdskraft,” siger Christian Boldsen, der er formand for beskæftigelsesudvalget.

Christian Boldsen understreger, at det nu er vigtigt, at både Randers Kommune og arbejdsmarkedets parter fortsætter med at udbygge samarbejdet for at understøtte den positive udvikling.

”Som noget af det første i 2016 lancerede Randers Kommune og arbejdsmarkedets parter et fælles beskæftigelsesudspil, der skal skabe de optimale betingelser for vækst og flere arbejdspladser i Randers Kommune. Det er et meget vigtigt udspil, der handler om, at vi i fællesskab arbejder for at forbedre virksomhedernes rammebetingelser, at vi sikrer, at virksomhederne har adgang til kvalificeret arbejdskraft gennem uddannelse og opkvalificering og, at vi arbejder for at udbygge det rummelige arbejdsmarked, hvor der også er plads til udsatte borgere,” siger Christian Boldsen, der fortsat vil følge udviklingen i ledigheden tæt.

”Det er selvfølgelig umuligt at spå om, hvordan det kommer til at gå i det kommende stykke tid, men vi vil fortsat følge udviklingen tæt og fastholde vores fokus på sammen med arbejdsmarkedets parter at sikre et arbejdsmarked i vækst. Sådan at så mange som overhovedet muligt af de nu 1969 ledige kan komme i arbejde,” siger han.