Gadelyset slukkes på Østervold

Randers Kommune slukker lyset en time på Østervold, lørdag aften den 19. marts fra kl. 20.30. Det sker for at bakke op om Verdensnaturfondens internationale kampagne Earth Hour. Millioner af mennesker samt tusindvis af virksomheder og byer kloden over slukker for lyset i den time kampagnen varer. Når Randers er med for ottende år i træk, sker det for at markere indsatsen med at skifte til klimavenligt gadelys.

Earth Hour betyder at lyset bliver slukket en time fra kl. 20.30 den 19. marts på Østervold

03. marts 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Randers Kommune er tæt på at have halveret gadebelysningens energiforbrug, siden et projekt med at udskifte 14.000 gadelamper til LED-lys begyndte for fire år siden. Frem til i dag har kommunen på de fire år sparet godt 4.5 millioner kroner ved at udskifte til de mere klimavenlige LED-lamper. Yderligere 3000 lamper bliver udskiftet i løbet af 2016. Det er til gengæld ikke kun gadebelysningen som Randers Kommune har gjort klimavenlig. Rundt om i kommunale bygninger er lamperne også i de senere år blevet udskiftet til nye lavenergirør og LED-lys. Traditionen tro har Randers Kommune derfor valgt at være med i Earth Hour igen i år for at signalere værdien af de kommunale investeringer.

LYD: Bo Ørris fra Radio Alfa har interviewet Martin Højholdt, projektleder for gadelysanlæg i Randers Kommune om deltagelsen i Earth Hour

”Vi vil gerne signalere, at det nytter noget, og opfordre derfor også borgerne til at tænke klimavenligt. Jeg håber derfor også at mange private kunne tænke sig at deltage i Earth Hour ved at slukke lyset en time hjemme hos dem selv,” fortæller formanden for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune, Frank Nørgaard.

På hjemmesiden klima.randers.dk giver kommunen en række gode råd til, hvad man selv kan gøre for at spare på energien og dermed udslippet af CO2.

Earth Hour er verdens største klimakampagne, der organiseres af Verdensnaturfonden overalt på kloden. Kampagnen handler om at give befolkningen en stemme i forhold til klimaets globale udfordring. 

Du kan læse mere om den internationale kampagne på www.earthhour.dk.

Den 19. marts 2016 ventes millioner af mennesker verden over derfor samstemmig at sende et signal til verdens lande om at tænke klimavenligt. Det sker, når lyset slukkes en time mellem kl. 20.30 og 21.30.