Besøg af en dansk astronaut

Den danske astronaut Andreas Mogensen kastede onsdag morgen stjernestøv over Hornbæk Skole. Inden et foredrag for alle skolens elever fik klassekammeraterne i 9.Y,,Thorbjørn Ledet Maagaard og Lukas Balderlou Jensen, en ganske særlig oplevelse. Ved en konkurrence for unge forskere vandt de to kammerater sidste år et såkaldt ”meet and greet” med selveste Andreas Mogensen.

Andreas Mogensens kiggede nærmere på elevernes teleskop imens Thorbjørn Ledet Maagaard ser til

09. marts 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

”Det er lidt vildt at tænke tilbage på, at vi vandt den konkurrence, men endnu mere vildt at tænke på, at vi nu får lov til at vise Andreas Mogensen vores projekt, ” fortæller Lukas Balderlou Jensen.

I forbindelse med forskerkonkurrencen byggede de deres egne teleskoper, som kan bruges til at se ud i rummet med.

”Videnskab handler meget om arbejdsproces, og selv om Andreas fagligt er på et meget højere niveau end vi er, så deler vi stadig den samme proces. Så det er tre naturvidenskabelige nøder, der i dag mødes,” siger Thorbjørn Ledet Maagaard med et stort smil.

LYD: Hør Andreas Mogensen fortælle om sit besøg i Randers. Han bliver interviewet af Bo Ørris fra Radio Alfa. 

Foredrag for skoleelever og studerende: 
Efter det mere private møde med Andreas Mogensen fortalte han om sin mission ud i rummet til alle elever på skolen.

Onsdag eftermiddag går turen går til Randers Real Idrætshal. 1700 elever fra både folkeskoler, private grundskoler og ungdomsuddannelserne i Randers Kommune kan her opleve en underholdende stjerne-astronaut fortælle om sin tid i rummet.

Kl. 19-20 arrangerer Randers Bibliotek et for længst udsolgt foredrag i hallen, med den berømte stjerne astronaut.  

Andreas Mogensens besøg i Randers er arrangeret af Hornbæk Skole og Science Camp Randers i samarbejde med Randers Bibliotek, Randers Eventsekretariat, ESA (European Space Agency) og Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM).