Art Week-kunstnere laver samspil i Randers City

Fem lokale erhvervsdrivende og fem kunstnere fra dette års Randers Art Week er gået sammen om at skabe en unik oplevelse for de handlende. Resultatet kan opleves i dagene 18.-28. marts.

Billedkunstner Rikke Kiil har i samarbejde med Harry’s Coffee Shop skabt en fortælling om cafeen og dens gæster.

17. marts 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Som et fælles projekt til dette års Randers Art Week har kunstner og iværksætter Bjarne Riis Nygaard haft en ide om at lade det lokale erhvervsliv arbejde sammen med det lokale kunstmiljø.

”Ideen har været at koble kunst og erhvervslivet til hinanden, sådan at der kan findes et fælles udtryk. Det er i første omgang blevet til fem spændende projekter, og planen er på sigt at få sat endnu flere projekter i gang på denne måde,” fortæller Bjarne Riis Nygaard, som også er koordinator i den nye Art Week-forening.

Billedkunstner Rikke Kiil har i samarbejde med Harry’s Coffee Shop skabt en fortælling om cafeen og dens gæster. Hun har i en periode opholdt sig på cafeen og har ladet sig inspirere til at bruge kaffen som farve, samt udklip fra forskellige blade. Det er blevet til nogle unikke billeder, som der under dette års Randers Art Week kan opleves i cafeen.

Mia Brejnholm Nielsen, som også er billedkunstner, har lavet et stort kunstværk til dekoration af vinduet hos tøjbutikken CIN. Hun udstiller samtidig nogle af sine kunstværker forskellige steder i butikken.

En tredje Art Week-billedkunstner, Hanne Koch, udstiller sine malerier hos Vinspecialisten, og har samtidig lavet en dekoration til vinhandlens indgangsparti.

Billedhugger Jan Agerbo udstiller nogle af sine skulpturer hos Profil Optik, og keramiker Meta Mortensen udstiller skulpturelle værker i ler, der er inspireret af oltidskunsten, hos Jyske Bank.

Udstillingerne under Randers Art Week 2016 finder sted i perioden 18. – 28. marts. Det samlede program byder på mere end 30 forskellige udstillinger hos blandt andet museer, gallerier og åbne værksteder. Du finder et samlet program på hjemmesiden r-a-w.dk.

Randers Art Week blev første gang afholdt i 2013 som et samarbejde mellem Randers Kommune, VisitRanders, Randers Eventsekretariat og de lokale udstillere. Ideen var fra begyndelsen at skabe et initiativ, som områdets mange kunstkapaciteter selv kunne drive videre efter få år. Fra i år bliver Randers Art Week derfor drevet af den nystiftede Art Week-forening.