Skills-mestre hyldet

Borgmester Claus Omann Jensen ønskede fredag 25. februar 2016 tillykke til to prismodtagere inden for Skills. Den ene er Tradiums mekanikerlærling Sander Kristensen, der blev Danmarksmester i Skills, og den anden er Peter Nielsen, der vandt arbejdsmiljøprisen ved DM i Skills

Danmarksmester i Skills, Sander Kristensen, forrest til venstre og Peter Nielsen, vinder af Arbejdsmiljøprisen i Skills forrest til højre. De blev anerkendt for den flotte præstation af borgmesteren i Randers Kommune, Claus Omann Jensen

26. februar 2016

Danmarks bedste mekanikerlærling, 20-årige Sander Kristensen fra Tradium, er en ombejlet ung mand, efter at han i februar 2016 vandt DM i Skills. Først fik han et skulderklap af statsminister Lars Løkke Rasmussen og blev hyldet af den samlede danske presse. Tilbage i Randers blev han først fejret af sin arbejdsgiver Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S, af vennerne, familien og af Tradium.

Fredag 26. februar 2016 var Sander Kristensen inviteret på rådhuset i Randers af byens borgmester, Claus Omann Jensen, der bød Sander Kristensen og Peter Nielsen velkommen:

"Sander, du stillede op i dit fag og blev kåret som Danmarks bedste personvognsmekaniker. Jeg ved, at der er store roser til dig både fra Tradium og din læreplads, Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S i Randers. Du bliver kaldt pligtopfyldende. Du vil dit arbejde, og dine evner skinnede klart igennem ved DM i Skills. Jeg kan forstå, at det måske ikke stopper her: Måske kommer du videre til VM i Skills. Jeg vil gerne ønske dig al mulig held og lykke med det, sagde Claus Omann Jensen.

Velkommen til Randers

Tradiums elektrikerlærling Peter Nielsen vandt den flotte Arbejdsmiljøpris ved DM i Skills.

"Peter, du er vinder af arbejdsmiljøprisen. Også stort tillykke til dig med den flotte titel. Jeg ved at du bor i det sønderjyske, hvor din læreplads, Kirchheiner EL-teknik, også ligger. Og at du kører helt til Randers for at tage uddannelsen til industrielektriker. Det viser for mig, hvor meget du gerne vil din uddannelse. Og jeg vælger at tolke det som en cadeau til Tradium og den kvalitet, der er i uddannelsen her. Jeg håber også, du får øjnene op for kvaliteterne i Randers – og hvem ved, måske flytter du en dag hertil. Du er i hvert fald velkommen," sagde borgmesteren.

Brug hoved og hænder

Til begge Tradiums lærlinge og alle andre unge i hele Danmark havde Claus Omann Jensen dette budskab:

"Man tager en erhvervsuddannelse, hvis man formår både at bruge hovedet og sine hænder. Det er altså langt fra alle mennesker, der mestrer det, men de kvaliteter er utrolig vigtige for vores samfund. Der er brug for nogle, der kan reparere biler, bygge huse og som ved, hvad fase og nul er for noget. Når jeg besøger virksomheder, hører jeg igen og igen, at de mangler kvalificeret arbejdskraft. De efterspørger folk, der har en erhvervsuddannelse. Sander og Peter, jeg er sikker på, at jeres bedrifter er med til at inspirere flere til at vælge en erhvervsuddannelse. I er dedikerede og det er sejt. Det kan I virkelig være stolte af. Stort tillykke med jeres flotte bedrift ved DM i Skills."