Over 400 skoleelever skal til DM i Skills

Der bliver rig mulighed for at prøve kræfter med erhvervs- og håndværksmæssige fag, når over 400 elever fra 7. klasser i Randers Kommune torsdag (4. februar) tager til DM i Skills. Formålet med turen er at gøre eleverne mere bevidste om deres fremtidige valg af uddannelse.

02. februar 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

”Alt for få unge vælger en erhvervsuddannelse, og det er ærgerligt, for virksomhederne efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Derfor er der brug for, at elever i folkeskolen får øjnene op for de muligheder, som de håndværksmæssige uddannelser kan give,” siger Christian Boldsen, der er formand for beskæftigelsesudvalget og med i det lokale arbejdsmarkedsråd.

På landsplan er andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse, faldet fra 32 procent i 2001 til 18,5 procent i 2014, viser en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut. Men der er brug for flere unge med erhvervsuddannelser, og derfor har det lokale arbejdsmarkedsråd taget initiativ til turen, hvor over 400 skoleelever fra Randers skal til DM i Skills.

Uddannelsesvejledere tager med

DM i Skills er de årlige danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser. I år finder det sted i Fredericia, hvor elever viser deres engagement og konkurrerer om at blive Danmarks bedste inden for deres fag. Derudover er der rig mulighed for besøgende for at prøve kræfter med de forskellige fag og få uddannelsesvejledning.

”Vi ved, at mange skoleelever tager et valg om deres fremtidige ungdomsuddannelse i 7./8. klasse. Med turen til DM i Skills får eleverne et bredt kendskab til de erhvervs- og håndværksmæssige fag, og det kan de have med i deres overvejelser, når de om kort tid skal vælge ungdomsuddannelse,” siger Tage Andersen, der direktør for erhvervsuddannelsen Tradium i Randers.

Det er elever fra 7. klasse på Tirsdalen Skole, Munkholmskolen, C.la Cours Skole, Langå Skole, Fårup Skole, Vestervangsskolen og Hornbæk Skole som skal med på turen. Derudover deltager vejledere fra Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers sådan, at eleverne undervejs kan få svar på spørgsmål om mulighederne i Randers.

Randers er desuden repræsenteret i selve konkurrencerne til DM i Skills, hvor en håndfuld 8. klasses elever fra Randers Kommune og elever fra Tradium er kvalificeret.