Konferencer sætter fokus på idræt

Kultur og Fritid inviterer kommunens foreninger og borgere til to konferencer om motion og idræt. Første akt udspilles onsdag den 9. marts, hvor de landskendte jernmænd - Team Tvilling - leverer oplægget. Senere kommer TV-lægen Peter Qvortrup Geisling på besøg.

Den 9. marts kan du ved en konference blive inspirereret at Team Tvilling i Randers. Fotograf: Jakob Kjeldsen.

22. februar 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Alle er velkomne, når Kultur og Fritid i Randers Kommune de kommende måneder byder på to konferencer, der stiller skarpt på, hvordan man kan forbedre forholdene for kommunens breddeidræt, og hvordan man får flere seniorer til at motionere.

Tilmelding og mere information sker via konference.randers.dk.

"Vi vil i første omgang sætte fokus på foreningsidræt og øvrige fritidsforeninger. Den første konference er din mulighed for at være med til at påvirke den politiske diskussion, når det kommer til prioriteringen af midler til faciliteter og tilskud til folkeoplysende foreninger i Randers kommune," fortæller breddeidrætskonsulent Jesper Jakobsen. "Derudover sætter vi spørgsmålet om, hvordan vi tiltrækker - og fastholder - flere frivillige inden for fritids- og idrætsområdet på dagsordenen."

Hør Jesper Jakobsen fortælle om konferencen - interview fra Radio Alfa med studievært Bo Ørris

Oplægget til konferencen, der finder sted i loungen på Randers Stadion - BioNutria Park - onsdag den 9. marts leverer de landskendte tvillinger, jernmændene Peder og Steen Mondrup - måske bedre kendt som Team Tvilling

Tvillingerne blev født med fem minutters mellemrum – tre måneder for tidligt. Steen fik fuld førlighed, men Peder manglede ilt under fødslen og er i dag spastiker, sidder i kørestol og har brug for hjælp døgnet rundt. Alligevel har Peder Mondrup altid gjort en dyd ud af at se muligheder frem for begrænsninger. For tre år siden tog brødrene en vild beslutning. De ville gennemføre en halv-maraton sammen. Det lykkedes, og i august 2014 kulminerede drømmen, da tvillingerne kæmpede sig i mål ved Ironman i København.

Efter jernmændenes oplæg sættes tre workshops i gang. Den første ledes af Maja Pilgaard, der er analyse- og forskningsleder ved Idrættens Analyseinstitut. Emnet er: Hvilke aktivitetstyper ser vi om 5-10-20 år og hvordan har udviklingen været frem til nu. I gruppen skal deltagerne - blandt andet - diskuterer i hvilket omfang der skal bruges ressourcer på nye faciliteter eller vedligeholdes eksisterende.

Workshop nummer to handler om tilskudsordninger. Folkeoplysningsudvalget præsenterer forslag til ændringer af Randersordningen. Forslagene drøftes i mindre grupper. Hvad mener du er vigtigt for jeres forening?

I den tredje workshop handler det om, hvordan foreningerne får fat i frivillige - og ikke mindst fastholdet dem: "Tordenskjolds soldater" som Lasse Petersen, der er formand i IF Skjold, Skævinge, kalder sit oplæg. Hans klub har med en såkaldte "Klub Frivillig" opfundet en succesrig måde at tiltrække frivillige på.

Næste konference holdes den 14. april, hvor den kendte TV-læge Peter Qvortrup Geisling giver råd om og vejledning til, hvordan man holder kroppen frisk, når man bliver ældre.