Doktorparkens fugle er flyttet på hotel

Som et led i at genskabe den mere end 100 år gamle Doktorpark til et grønt åndehul er fuglene i parkens voliere blevet flyttet på hotel imens der bygges ny fuglevoliere.

Fuglene i Doktorparkens voliere er i denne uge flyttet på hotel hos Produktionsskolen Mimers Brønd. Når fuglene vender tilbage senere på året bliver det i en nyopført voliere. Foto: Randers Kommune.

10. februar 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Kanariefugle, parakitter og høns er kommet på ferie hos produktionsskolen Mimers Brønd. Til daglig passer skolens elever og ansatte fuglene i Doktorparken og de næste par måneder får de altså dem helt tæt på sammen med skolens landbrugsdyr.

”Vi har fået bygget nye bure og har lånt bure fra de lokale fugleforeninger,” fortæller forstander Karen Plesner, der ser frem til at skal have Doktorparkens fugle boende.

Sammen med Racedueforeningen for Randers og omegn, Randers Fugleforening og Randers Fjerkræklub er Produktionsskolen Mimers Brønd blevet engageret i kommunens udviklingsprojekt omkring Doktorparken. 

”Det er et spændende samarbejde, hvor vi lærer meget af hinandens ekspertise. For eksempel kender hønseforeningen til en del brugbart foderudstyr, så man undgår af fuglenes vand fryser til is om vinteren,” forklarer Karen Plesner.

Produktionsskolen Mimers Brønd skal have fuglene boende frem til en ny voliere er klar til indvielse i Doktorparken senere på året.