Veteranpolitikken tager form

I september måned besluttede byrådet, at Randers Kommune skal have en veteranstrategi, som skal udarbejdes i samarbejde mellem beskæftigelsesudvalget og socialudvalget. Arbejdet med at skabe politikken er i fuld gang – blandt andet i samarbejde med en gruppe af veteraner.

02. december 2016 - Oprettet af Peder Rasmussen

På Beskæftigelsesudvalgets møde d. 15. november og på onsdagens møde i Socialudvalget drøftede udvalgene den procesplan for den kommende veteranpolitik, som forvaltningen har udarbejdet. Begge udvalg sagde god for den fremlagte plan omend de gerne ser, at processen med udarbejdelse af veteranstrategien bliver kortest mulig men med fortsat god mulighed for inddragelse af de beskrevne parter.

Formand for kommunens beskæftigelsesudvalg, Christian Boldsen, er glad for, at der nu ligger en plan, der sikrer, at veteranpolitikken bliver en realitet:

”Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at vi tager hånd om de her mennesker, som jo har vist, at de er villige til at risikere at skulle betale den ultimative pris for deres land. Som deres landsmænd skylder vi dem, at vi har en kvalificeret indsats klar, hvis de, som en følge af deres udsendelser, får brug for hjælp, ” siger Christian Boldsen.

Han pointerer, at det er vigtigt at alle interessenter bliver inddraget og at de kan se sig selv i både processen og i den færdige politik.

Et fælles projekt

Netop inddragelsen af alle parter er også et fokuspunkt for Louise Høeg, der er formand for socialudvalget:

”Det er afgørende, at Randers Kommunes veteranpolitik ikke bare bliver flotte ord uden egentligt indhold. Politikken skal give et reelt løft til den indsats, vi yder overfor veteranerne, og derfor er det også så vigtigt, at veteranerne bliver hørt gennem hele processen,” siger Louise Høeg.

De to udvalgsformænd har forud for vedtagelsen af processen mødtes med en lokal veteranforening, som blandt andet lagde vægt på, at strategien også kommer til at omfatte sygeplejersker, politifolk, nødhjælpschauffører mv., der har været udsendt og de ønsker, at pårørende også skal have en central rolle i strategien.

Ifølge procesplanen afholder Randers Kommune og veteranforeningen i februar måned opstartsmøde hvor en lang række relevante fagfolk og interessenter vil blive inviteret. Udover byrådet, lokale veteraner, pårørende og veteranforeninger, vil blandt andre PTSD-klinikken og Forsvarets Veteranforening blive inviteret. Byrådet vil vedtage den færdige politik senere på året.