Succes med babysalmesang for ældre

Det får smilet frem på flere generationers ansigter, når tonerne af babysalmesang fylder Brugerhuset i Dronningborg den første torsdag i hver måned. De ældre lyser op, synger med og leger med de små børn – og mødrene glæder sig over den effekt, børnene har på de ældre.

Valborg sidder med Magnus på otte måneder i favnen. Hun har selv født seks sønner, og hun nyder at sidde med en lille purk i armene igen. Ved siden af sidder Susanne Jensen, SOSU-assistent og initiativtager til samarbejdet med Dronningborg Kirke.

16. december 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Et tilfældigt møde foran kirken i Dronningborg under septembersolen i 2016 har udviklet sig til et givende samarbejde mellem gruppen, der synger babysalmesang om torsdagen, og de ældre i Brugerhuset i Dronningborg.

”De besøger os en gang om måneden, og så synger vi sammen. Sangene og børnenes nærvær vækker smukke minder hos de ældre, og de taler om oplevelsen i flere dage derefter,” siger Susanne Jensen, SOSU-assistent og aktivitetsmedarbejder i Brugerhuset i Dronningborg.

”Det varmer mit hjerte, at vi er så velkomne – og så længe ventet. Første gang vi var her, så jeg tårerne trille ned af kinderne på en af de ældre,” fortæller Christine Nielsen, mor til Tobias på 4½ måned.

Livets begyndelse og afslutning

Efter sanglegene får de ældre mulighed for at holde børnene og lege med dem. Magnus på otte måneder sidder hos 99-årige Valborg. Hun har selv født seks sønner, og hun stråler af glæde over at sidde med en lille dreng i armene igen.

”Det er skønt, at det kan skabe så meget glæde, at man tager sin lille guldklump med herhen en gang om måneden,” siger Heidi Smith, mor til Magnus.

”Det er jo livets begyndelse og livets afslutning,” konstaterer 87-årige Olga Børling filosofisk – og peger først på den lille pige i hendes arme og derefter på sig selv.

Initiativtagerne bag samarbejdet håber, at ordningen kan sprede sig til andre kirker og ældrecentre i landet.