Store sportsevents i Randers i 2017

Samtidig med Danmarks Cykel Union har offentliggjort at næste års enkeltstart til PostNord Danmark Rundt bliver lagt i den kronjyske hovedstad er blækket knapt nok tørt på en aftale med DBU. Den 27. marts spiller U21-landsholdet kamp mod England på BioNutria Park Randers Stadion.

Sådan så det ud da Post Danmark Rundt tilbage i 2010 gav god stemning i Randers - foto: Kurt Lund Mogensen

22. december 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Randers har en årelang tradition for store sportsevents inden for et bredt felt af sportsgrene. Og hos det kommunale eventsekretariat arbejdes der til stadighed med at få nye store sportsevents til kommunen. Senest er det lykkedes at få den betydningsfulde enkeltstart ved PostNord Danmark Rundt til Randers næste år.

Randers er den del af Europæisk Kulturhovedstad 2017 sammen med hele den midtjyske region. Det har fået løbsarrangørerne til at vende løbet om, så ikke alene løbets store finale kommer til at foregå i Jylland, men også den meget afgørende enkeltstart. Det bliver en rute på 20 kilometer, hvor rytterne blandt andet kommer til at cykle ad kuperede landeveje parallelt med Randers Fjord – med start på Viborgvej ved Arena Randers, forbi Randers Regnskov og syd om midtbyen. Opløbet bliver på Parkboulevarden, der to gange tidligere har været en del af Danmark Rundt-ruten.

Sådan ser ruten ud den 15. september 2017 ved PostNord Danmark Rundt

”Det er ikke alene en stor glæde, men også af stor betydning at Randers igen bliver en del af det prestigefyldte cykelløb. Randers har stolte cykeltraditioner, og der er stor interesse for sporten rundt om i vores kommune. Samtidig får vi en god anledning til at vise vores skønne kommune frem på national TV,” siger borgmester Claus Omann Jensen.

Hos Randers Eventsekretariat er glæden også stor, da man i de sidste fire år har haft dialog med løbsarrangørerne om at få en etape til Randers igen.

”Denne gang bliver det noget ganske særligt, hvor vi arbejder på at lukke nogle byområder af for at skabe en stor cykelfest til gælde for både borgere og tilrejsende gæster. Det går vi nu i gang med at planlægge i samarbejde med borgergrupper, foreninger og andre relevante samarbejdspartnere, ” fortæller eventchef Mette Bertelsen.

Fodbold: Danmark-England

Samtidig med at Randers kan glæde sig over at bliver værter for enkeltstartsetapen ved PostNord Danmark Rundt, er der stor glæde over en anden populær sportsbegivenhed. Den 27. marts spiller det danske U21 landshold fodboldkamp mod England på BioNutria Park Randers Stadion. Kampen bliver for landsholdet en vigtig forberedelse til den senere EM-slutrunde. Og med netop England som modstandere er der lagt op til en underholdende kamp.

”Vi har over noget tid været i god dialog med DBU om at få en sådan kamp, og vi ser frem til en fodboldfest på vores flotte fodboldarena, ” siger eventchef Mette Bertelsen.

Hør interview med Mette Bertelsen, af studievært Bo Ørris, Radio Alfa

På BioNutria Park kan kampen overværes af 10.300 tilskuere. Og det er en ramme som landstræner Niels Frederiksen ser frem til.

”Vi glæder os meget til at komme på besøg i Randers. Der er ingen tvivl om, at stadionet i Randers har den rette størrelse til at kunne skabe en rigtig god og festlig ramme for vores vigtige test mod England. Jeg håber derfor, at rigtig mange vil benytte lejligheden til både at se os og nogle af de største engelske fodboldtalenter, der jo lige som os er i skarp forberedelse til EM,” siger Niels Frederiksen.

De to sportsbegivenheder bliver en del af det samlede idrætsprogram, som Randers kan tilbyde i anledningen af deltagelsen i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Læs mere om Europæisk Kulturhovedstad i Randers