Randers fortsætter stærk udvikling af scenekunsten

Kultur og fritidsudvalget i Randers kommune har netop godkendt en ny fireårig egnsteateraftale, der giver Randers Egnsteater endnu bedre mulighed for at videreudvikle den professionelle scenekunst i Randers Kommune. Som noget helt nyt er der denne gang lavet samarbejdsaftaler med to andre kommuner.

Ny egnsteateraftale med Randers Egnsteater. Foto: Søren Pagter

21. december 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Med en ny egnsteateraftale er Randers Egnsteater sikret økonomisk indtil 2021. Dermed holder Randers Kommune fast i at have en kraftig motor og omdrejningspunkt for den kulturelle udvikling i kommunen. Denne gang er aftalen udvidet, idet der er skrevet samarbejdsaftaler ind med både Favrskov og Lemvig Kommuner.

Formand for kultur- og Fritidsudvalget i Randers Kommune, Mogens Nyholm (R) , er godt tilfreds med aftalen.

”Jeg er glad og stolt over den aftale, som er indgået med Randers Egnsteater. Det er en stærk og synlig institution, som er med til at skabe mange gode samarbejder inden for det kulturelle område og på den måde samle kræfterne i byen. De laver scenekunst på et højt niveau, der også kan ramme bredden, og jeg er glad for, at vi nu får mulighed for at fortsætte arbejdet,” siger Mogens Nyholm.

Han suppleres af borgmester i Randers Kommune, Claus Omann Jensen (V):

”Jeg synes, det er en god aftale. Der er ingen tvivl om, at Randers Egnsteater er med til at profilere Randers som en by med et rigt kulturliv. Ikke mindst næste år, hvor Randers og Randers Egnsteater spiller en markant rolle i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017,” siger Claus Omann Jensen.

For teaterleder Peter Westphael betyder aftalen, at der bliver arbejdsro til at fortsætte den linje, der er udstukket. Og der bliver nok at se til i det nye år.

”Jeg glæder mig til at kunne fortsætte vores gode udvikling, som på en måde når et foreløbigt højdepunkt i 2017. Med Watermusic til september, der er teatrets største produktion nogensinde, viser vi, at der er et kæmpe potentiale her i byen. I hvert fald, hvis man tør have store visioner både for kunsten og for, hvad vi kan skabe i fællesskab. Velviljen i Randers til at skabe noget unikt er enorm. Og det gælder både Randers kommune, erhvervslivet og ikke mindst den helt almindelige borger,”  siger han.

Scenekunstnerisk pilotprojekt

Peter Westphael ser også frem til det helt nye samarbejde med Favrskov og Lemvig Kommuner, som han mener, kan give nogle helt nye muligheder på tværs af både kommuneskel og kassetænkning.  Og som også vil kunne udnytte ressourcerne bedre.

”Vi vil komme til at samarbejde med nogle meget forskellige institutioner og personer. Og vi skal nu i gang med at undersøge, hvordan vi bedst kan bidrage med vores viden og erfaringer til at producere scenekunstneriske aktiviteter og projekter af høj kvalitet. Jeg er sikker på, at vi vil lære en masse af det, samtidig med at vi vil kunne understøtte de kompetencer, der allerede er i de to kommuner, ” siger Peter Westphael, der allerede i slutningen af 2017 forventer at skabe et større projekt i Hadsten.