Kommunale dagtilbud udvider åbningstiden

Fra 1. januar 2017 vil en lang række kommunale dagtilbud holde længere åbent. Det sker i forbindelse med et 2-årigt forsøg, som byrådet tidligere har afsat penge til.

28. november 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

De fleste dagtilbud, som udvider åbningstiden, vil holde længere åbent om fredagen, hvor en del institutioner i dag lukker inden kl. 16.00. Desuden vil nogle afdelinger åbne tidligere om morgenen, mens en enkelt afdeling af Toftegården i Assentoft vil holde åbent alle hverdage fra 06.00-18.00

Se oversigten over dagtilbuddenes udvidede åbningstider

 

Forsøg i to år

De udvidede åbningstider gælder fra 1. januar 2017 og er et led i et to-årigt forsøg, som byrådet i juni afsatte seks millioner kroner til.

LÆS OGSÅ: Kommunale dagtilbud får mulighed for at udvide åbningstiden 

Forsøget med de udvidede åbningstider vil blive evalueret et halvt år før forsøgsperioden udløber. Her vil forvaltningen blandt andet se på fremmødet i de enkelte institutioner, ligesom forældrebestyrelserne bliver hørt om deres erfaringer med forsøget.

I dag har dagtilbuddene i Randers Kommune en ugentlig åbningstid på 50,5 timer, dog er åbningstiden udvidet med op til 1.5 time om ugen i udvalgte institutioner.