Dus med laksene

Randers Naturcenter sætter fokus på den mest eftertragtede fisk i Gudenåen – laksen, som har svømmet gennem Randers siden sidste istid for 10.000 år siden.

22. november 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Det er en drøm for de fleste lystfiskere at få en laks på krogen, og det er stadig muligt at fange den lækre spisefisk i Gudenåen. Danmarks eneste flod gemmer dog også på en spændende historie om laksen, og den kan du få på Randers Naturcenter torsdag d. 24. november 2016 kl. 19.00.

”Randers er laksens by og har været det i årtier. Alle Gudenå-laks passerer under Randers Bro på vej opstrøms mod de gydepladser, som ikke længere er der,” siger fiskeribiolog Steen Ulnits, som står for foredraget ”Randers og laksene” på Randers Naturcenter.

”Langt de fleste borgere i Randers Kommune har en særlig relation til Randers-laksen. Fisken har altid været en del af vores historie, og mange udenbys gæster kender netop Randers for vores laks. Vi har inviteret Steen til at komme og dele ud af sin store viden om, hvordan situationen var for laksebestanden før i tiden, og hvad man kan gøre for laksen i fremtiden,” siger naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

Foredraget er gratis, og naturcenteret serverer en kop kaffe undervejs.

Følg Randers Naturcenter på facebook