Børnehaveklasse vinder trafikkonkurrence

Eleverne fra gruppe 3 i børnehaveklasserne på Vestervangsskolen i Randers har været både dygtige og heldige. De har nemlig vundet en konkurrence i den landsdækkende kampagne ”Børn på vej”, som skal lære de yngste elever at begå sig i trafikken til og fra skole.

10. november 2016 - Oprettet af Britt Møller

”Vi har lært at kigge til højre og venstre, når vi går over vejen,”  fortæller Villads Lauesen på 6 år, der går i børnehaveklassen på Vestervangsskolen.

I Randers Kommune skal alle børn være trafiksikre. Derfor satte kommunen i august måned plakater op ved alle skoler med budskabet ”Børn på vej. ” I forbindelse med kampagnen har alle elever fået udleveret  bogen,  ”Min Trafikbog” med opgaver om sikker trafik, som eleverne skulle løse sammen med deres forældre. Efterfølgende sendte eleverne besvarelserne ind til den landsdækkende konkurrence.

”Jeg er meget tilfreds med, at så mange børn har deltaget i konkurrencen, og at forældrene har været med til at løse opgaverne.  Kampagnen ” Børn på vej” kan minde forældre om, hvor vigtigt det er at lære børnene at passe på sig selv i trafikken,”   siger Jytte Vestergaard, der er børnehaveklasseleder på Vestervangsskolen

Fakta

Gruppe 3 fra børnehaveklasserne på Vestervangsskolen vandt 1000 kroner til klassekassen.

Kampagnen ” Børn på vej” sætter fokus på, at alle børn skal lære at blive sikre i trafikken. Den er arrangeret af Kommunerne i Danmark, Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden.

Læs mere om kampagnen på www.sikkertrafik.dk/forældre