Begravelsesplads i skoven får grønt lys

Randers Byråd har sagt god for vedtægterne til en skovbegravelsesplads i Lykkeshøj Skov, og nu mangler vedtægterne blot at blive godkendt i Kirkeministeriet for, at pladsen kan blive en realitet.

28. november 2016 - Oprettet af Christian Sloth Olesen

Snart kan borgere få mulighed for at blive begravet i et naturområde i Randers Kommune i stedet for i såkaldt indviet jord på en kirkegård.

På mødet den 28. november 2016 har Randers Byråd nemlig godkendt vedtægterne til en ny skovbegravelsesplads i Lykkeshøj Skov. Og nu mangler blot den endelige godkendelse i Kirkeministeriet for, at pladsen kan blive en realitet.

Se hvor skovbegravelsespladsen vil komme til at ligge

Læs vedtægterne for skovbegravelsespladsen

Gravplads på to hektar

Tilbage i 2015 satte miljø- og teknikudvalget gang i planerne om at etablere skovbegravelsespladsen, der bliver den første af slagsen i Randers Kommune.

Skovbegravelsespladsen vil være et tilbud til alle borgere, som har valgt at stå uden for de etablerede trossamfund og for borgere, der ønsker at blive begravet i uindviet jord. I første omgang dækker pladsen et område på to hektar, men den vil kunne udvides, hvis der er behov for det.

 

30 urnenedsættelser om året

Baseret på erfaringer fra Odense, der har en lignende skovbegravelsesplads, forventer Randers Kommune omkring 30 urnenedsættelser om året på pladsen. Da urnerne bliver sat ned i et område med normal skovdrift, vil det ikke være muligt for pårørende at deltage i selve urnenedsættelsen, ligesom det ikke vil være tilladt at sætte gravsten eller andre gravminder op.

Det bliver Randers Kommunes Kirkegårdskontor, som kommer til at stå for administrationen af skovbegravelsespladsen.