3000 skoleelever laver breaking news i Randers

Elever fra syv øst- og midtjyske kommuner har fokus på kildekritik og de sociale medier, når de for en dag er journalister i sandhedens tjeneste. Eleverne er i dag - tirsdag den 29. november - samlet på Værket i Randers , hvor TV-Avisens Erkan Özden guider dem igennem en dag med masser af udfordringer, dilemmaer og deadlines.

Imens Erkan Özden er elevernes vært på nyhedsworkshoppen er en anden TV-vært - Thomas Skov - dagens konferencier, som binder det hele sammen og sørger for et underhold­ende program.

29. november 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

De deltagende elever kommer fra 8.-10. klasser i Randers, Favrskov, Syddjurs, Norddjurs, Mariager, Silkeborg og Viborg kommuner. De deltager ved ”I Sandhedens Tjeneste”’s store finale. Her gælder det om at tænke både hurtigt og klart, når eleverne skal tage stilling til, hvordan man skelner mellem sande og falske informationer - særligt på de sociale medier.”I Sandhedens Tjeneste” er arrangeret af Danmarks Radio. Finalen i Randers udgør afslutningen på 36 workshops rundt omkring i landet for intet mindre end 21.000 elever.

Til finalen vil 3.000 elever blive guidet igennem dagen af TV-Avisens Erkan Özden og et hold af journalister, redaktører og produktionsfolk. Eleverne skal prøve kræfter med at lave breaking news og skal undervejs hele tiden vurdere og analysere de informationer, som de bliver præsenteret for.

Randers Kommune er medarrangør af finalen på Værket. For konstitueret skolechef Henrik Johansen er der ingen tvivl om, at eleverne får meget mere end en sjov dag ud af at deltage.

”Arrangementet giver ikke bare eleverne en sjov og anderledes fælles oplevelse, men også en relevant læring, som kan bruges ind i dansk- og samfundsfagsundervisningen – og i elevernes dagligdag, når de skal sortere i informationer på de sociale medier,” forklarer Henrik Johansen.