Trivsel er fællesskab hos Fårup Børneby

Hos Fårup Skole og Børnehave skal alle trives ved at kende hinanden. Trivsel er nemlig ikke alene vejen til bedre læring, det er også vejen til gladere børn og færre konflikter. Derfor arrangerer Fårup Børneby et par gange om året fælles trivselsdage, hvor 275 børn og unge lærer hinanden bedre at kende. Det blev blandt andet markeret mandag den 10. oktober med et nyt banner til Børnebyen, som både store og små bidrog til at lave. Tirsdag er der fælles orienteringsløb for alle elever på skolen

Som en del af de fælles trivselsdage har eleverne lavet nyt banner til Fårup Børneby

10. oktober 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Igennem øvelser og workshops præsenterer eleverne sig for hinanden på tværs af klasser og klassetrin. Der er workshops for eleverne i indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. Og alle eleverne møder hinanden på tværs af klasserne når de deltager i et fælles orienteringsløb.

”Vi vil gerne have at eleverne ved hvem de andre elever er og har respekt for hinanden, når de for eksempel mødes på boldbanen i frikvarteret. I stedet for at risikere konflikter når et klassetrin har boldbanen, og nogle andre også vil spille på banen, så skal eleverne kunne invitere hinanden op til leg,” forklarer viceskoleleder Marianne Larsen.

Trivselsdagene sætter dog langt fra kun fokus på skoledagen og livet på selve skolen. Som en del af de planlagte workshops bliver eleverne også konfronteret med en åben snak om brugen af de sociale medierne og adfærden på disse medier.

”Livet er jo mere end skolen for vores elever. På de sociale medier møder eleverne hinanden, og i skolen anvendes de sociale medier af og til også i forbindelse med undervisningen. Derfor er det et vigtigt tema at tage op, når vi ser på fællesskab og trivsel, ” mener viceskolelederen.

Glade børn og elever

Hos eleverne bliver trivselsdagene taget godt imod. Ronja fra 6. klasse er glad for at lære de andre elever bedre at kende. ”Det betyder nok, at vi lettere kan arbejde sammen og lave flere ting sammen,” siger hun. Imens Mathias fra 4. klasse kun er glad for også at lære de større elever at kende. ”Jeg kender mange, af de store nu, det er bare rart, hvis man skal spørge om hjælp, så er man ikke genert, ” siger han.

Fårup Skole blev sidste år til Fårup Børneby, som også omfatter Fårup Børnehave. Det betyder, at børnene fra den lokale daginstitution også deltager i trivselsdagene.

Fårup Børnehave har været med til at lave et nyt fælles banner til skolens husmur, og det kan have en større pædagogisk betydning.

”Vi kan på den måde være med til at give vores børn en god opstart på skolen, da de allerede gennem børnehaven oplever en tryghed og et kendskab til skolen,” fastslår Marianne Larsen.

Trivselsdagene på Fårup Skole er arrangeret i samarbejde med organisationen Danske Skoleelever.