Skoleelever skal lyse i mørket

Tirsdag morgen den 1. november var 4. klasserne på Vestervangsskolen i Randers stået tidligt op for at dele cykelreflekser ud til alle elever på skolen. Eventen er led i den landsdækkende kampagne ”Lys på med Ludvig”. Kampagnen ruller i hele november måned og skal være med til at øge børns viden om synlighed og sikkerhed i trafikken.

Daniel Pereula fra 4. D var stået tidligt op den 1. november for at dele reflekser ud til alle elever på Vestervangsskolen

01. november 2016 - Oprettet af Britt Møller

Der var rift om de gule reflekser på Vestervangsskolen, som eleverne kunne sætte på deres cykelhjul:

”Det er en god idé med kampagnen. Så er der flere, der bliver opmærksomme på, at de skal have lygter og reflekser på cyklerne, når det er mørkt, ”sagde Daniel Pereula fra 4. D på Vestervangsskolen. Han var stået en halv time tidligere op, end han plejede, for at dele reflekser ud.

Forældre skal hjælpe deres børn

Kampagnen, ”Lys på med Ludvig, ” er arrangeret af Cyklistforbundet, der hvert år i november sætter fokus på lygter og reflekser med undervisningsmateriale til skolerne og reflekser til uddeling blandt eleverne:

”Vestervangsskolen er et trafikalt knudepunkt.  Det er derfor vigtigt, at eleverne lærer, hvordan de bliver synlige, så de kan færdes mere sikkert i trafikken,”  sagde Anja Borch, lærer på Vestervangsskolen.  Hun stod tirsdag morgen sammen med politibetjent Christina Koch og talte med forældre og elever om kampagnen:

”Når eleverne kommer i 4. klasse, begynder de at færdes alene til og fra skole. Det er derfor vigtigt, at forældrene hjælper deres børn, så de får de rigtige lygter og reflekser på cyklerne,” sagde Christina Koch, fra Østjyllands Politi.

Fakta 

I Midtjylland er der tilmeldt 485 klasser og 11.187 elever i kampagnen ”Lys på med Ludvig.” I Randers Kommune deltager 53 klasser i kampagnen og 1196 elever.

Udover Vestervangsskolen delte elever på Blicherskolen, Langå Skole og Assentoftskoen reflekser ud tirsdag den 1. november.