Glade cyklister fejrede åbning af den Blå Bro

Tirsdag den 25. oktober var en god dag for mange cyklister og fodgængere i Randers, da den blå passage over Gudenåen blev genåbnet efter flere måneders renovering.

25. oktober 2016 - Oprettet af Britt Møller

”Det er skønt, at jeg igen kan cykle over broen. Jeg har savnet den hver dag, for den sparer mig for tre lyskryds og en del ekstra kilometer, når jeg cykler fra Hornbæk til Paderup,”  fortalte Gitte Dallerup, der krydsede broen vej til arbejde.

Gitte Dallerups cykelkæde var faldet af,  lige inden hun nåede den Blå Bro. Hun var derfor glad for at få hjælp til at sætte kæden på igen.  

Den gamle jernbanebro over Gudenåen har været lukket i fem måneder for al færdsel, mens den  blev renoveret. Åbningen blev fejret med rundstykker om morgenen og kage og kaffe om eftermiddagen til alle, der passerede den populære passage på to hjul eller to ben:

”Jeg bruger broen dagligt og har været nødt til at cykle en træls omvej over Stibroen for at komme fra Kristrup til Hornbæk. Det er super fint, at jeg igen kan komme hurtigt og nemt til og fra arbejde,”  sagde Emil Simonsen.  

Emil Simonsen delte et rundstykke med sin datter Liv, der sad bagpå sin fars cykel på vej til vuggestue.

Udover forplejning med rundstykker og kage blev cyklisterne forkælet af tre cykelhandlere, der gav gratis service til jernhesten:

” Der er heldigvis flere og flere randrusianere, der bruger cyklen som transportmiddel til og fra jobbet året rundt. Det kan vi mærke i dag, for vi har haft travlt med at smøre kæder og pumpe dæk på vores stand,”  sagde Jesper Faurby Pedersen fra cykelforretningen Jørgen Schmidt Cykler. 

Der var stor interesse  for at få cyklen tjekket tirsdag den 25. oktober ved de tre cykelhandlere, der gav gratis service. 

Flere billeder fra eventen

Cyklister og fodgængere fik gratis rundstykker af Randers Cykelbys ambassadører, Arthur og Ulrich Müller

Fakta

Broen får også ny LED belysning. Gående og cyklister vil derfor opleve, at der bliver arbejdet på broen efter genåbningen i afskærmede områder, der ikke vil genere borgerne,

Den Blå Bro er den gamle jernbanebro over Gudenåen på Randers-Ryomgård-Grenå-banen. Den blev bygget før 1900 som erstatning for en ældre bro af træ, der blev anlagt til banens åbning i 1876. I dag er den Blå Bro kun til fodgængere og cyklister.