Glade musikpiger på pop-lejr i efterårsferien

14 skolepiger fra Randers bruger efterårsferien på den kommunale musikskole sammen med en håndfuld af Danmarks mest talentfulde kvindelige sangskrivere og musikere. Det sker som en del af projektet Pop-Pilot, der giver unge piger i alderen 13-16 år mulighed for udforske deres evner og muligheder for at spille musik – også selvom de ikke har erfaring med området.

Viktoria Lilly Waters er blandt de 14 piger fra Randers som udfolder deres nysgerrighed til musikken under Pop-Pilot i efterårsferien.

18. oktober 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

På Randers Musikskole skriver de 14 piger sange, danner små grupper og går i øveren hele ugen, for at blive klogere på livet som sangskriver og musiker. Ugen slutter fredag aften med en koncert på det nyåbnede spillested Turbinen. Dygtige kvindelige instruktører hjælper deltagerne gennem hele forløbet. For eksempel får pigerne hjælp af den 23-årige Ihan Haydar, der siden 2012 har været en del af succesbandet L.I.G.A., som den talentfulde og dygtige trommeslager. Ligesom 29 årige Julia Fabrin er blandt instruktørerne. Hun har skrevet sange for blandt andre Christopher og Sanne Salomonsen.

Blandt deltagerne i Pop-Pilot finder vi 14-årige Viktoria Lilly Waters fra Randers, som også var med på poplejren i 2015.

”Man skal bare prøve Pop-Pilot. Det er en super fed uge, som man kan få meget ud af. Og så får man også en masse nye venskaber. Jeg har blandt andet lært at spille på trommer, og så har jeg fået en god fornemmelse for, hvad det vil sige at stå på en scene, ” fortæller Viktoria.

Randers Kommune, Randers Musikskole og Turbinen har indgået en aftale med ROSA - Dansk Rock Samråd, sådan at Randers er det ene ud af tre steder i landet, som afholder pop-lejr. Der er også en lejr i København og Fredericia. Pop-Pilot så dagens lys første gang i 2012, siden har 150 piger i alderen 13-16 år været på pop-lejr i efterårsferien. Med en uges lejr forsøger Pop-Pilot i al sin enkelthed at skabe et frirum, hvor deltagernes glæde for musik kan blomstre og vokse, og hvor pigerne kan få lov at eksperimentere og prøve kræfter med musikken på egne præmisser.