Bueskytternes Le Mans kommer til Randers

Den nationale og dele af den internationale elite inden for bueskydningen kommer i weekenden den 15.-16. oktober til Randers for at deltage i en sportsevent med 24 timers nonstop bueskydning i verdensklasse.

05. oktober 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Hele seks verdensmestre vil spænde buen og kæmpe under ’Eat, Sleep, Archery 2016’ i Romalt Hallen ved Randers. Konceptet bliver også kaldt Bueskytternes Le Mans. Efter godt et års forberedelser - og solidt benarbejde - er Randers Bueskyttelaug klar til at præsentere dette enestående og publikumsvenlige stævne.

Som titlen mere end antyder skal deltagerne udelukkende koncentrere sig om at spise, sove og skyde med bue og pil. Akkurat som ved motorsportens legendariske Le Mans er der tre deltagere på hvert hold. Gennem døgnet skal hvert hold hele tiden have en deltager i aktion.

"Bueskydning er en sport på vej op, hvilket dette arrangement i den grad afspejler. Eat, Sleep, Archery 2016 ser ud til at blive kæmpestort. Et stævne, hvor deltagerne udfordres til det yderste," siger sportschef i Bueskydning Danmark, Allan B. Grønkjær.

Arrangørerne melder alt udsolgt, hvilket vil sige 44 hold. Og sponsorer - såvel lokale som udenlandske - er garanter for et præmieniveau, der ikke tidligere er set i dansk bueskydning, nemlig i omegnen af 25.000 kr.

Det var formanden for Randers Bueskyttelaug, Lars Christian Jensen, der fik ideen. I disse dage har han svært ved at få armene ned. "Det har været hårdt arbejde, men vores bestræbelser på at gøre Eat, Sleep, Archery 2016 til en uforglemmelig oplevelse - både for deltagerne og et forhåbentligt stort publikum - synes at være lykkedes," siger han.

Udover at samle den danske elite - med seks verdensmestre i spidsen - havde Randers Bueskyttelaug en målsætning om at nå udover landets grænser. Det er lykkedes, da tre tyske mandskaber stiller op, ligesom Australien kommer med et slagkraftigt hold.

"Interessen har været langt over, hvad vi forventede," siger formanden. "Vi har også med glæde bemærket, at mange af bueskydningens giganter, når det gælder salg af udstyr, har meldt sig på banen som sponsorer. Det giver mulighed for at afvikle nogle konkurrencer-i-konkurrencen. Jeg tør godt love underholdning for hele familien."

Randers kommunes eventsekretariat bakker op om arrangementet. "Dette initiativ har nogle fantastiske kvaliteter. Stor ros til klubben som har kunnet se idéen i det og har haft engagementet og interessen i at lave det," siger eventchef Mette Bertelsen.

 "En stor begivenhed som helt sikkert har potentiale til i de kommende år at vokse sig endnu større. Med deltagelse af flere udenlandske bueskytter. Meget glædeligt at mange lokale forretninger og virksomheder har bidraget til, at 24-timers stævnet har opnået det maksimale deltagerantal, hvilket fortjener et stort publikum."