Aarhus2017-projektet My Playground besøger Randers

Randrusianerne kan se frem til at få besøg af fremtidens legeplads i juni og juli måned til næste år på Jens Otto Krags Plads. Aarhus 2017 og det aarhusianske arkitektfirma Gustin står bag My Playground, der gentænker legepladsen til et socialt og legende landskab.

13. oktober 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Med 100 dage til åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, præsenterede de randrusianske kulturinstitutioner onsdag eftermiddag, den 12. oktober, syv store projekter til den officielle programpræsentation. Men udover de store kulturbegivenheder i Randers; Bollywood Beats, Collecting=Connecting, Lyst, Livet Ved Fjorden, Fra Stavnsager til Konstantinopel, Spektakel Festival og Watermusic, byder Kulturhovedstadsåret på en lang række andre kulturbegivenheder og events i løbet af året.

Randrusianerne kan for eksempel glæde sig til juni og juli måned, hvor My Playground vil gæste Jens Otto Krags Plads. Med dette projekt giver Aarhus 2017 et nytænkende og internationalt bud på, hvordan legepladser kan udvikles i fremtiden

My Playground er et mobilt legelandskab, hvor man sætter sine egne grænser, mærker efter i maven og prøver sig frem. Det er et sted, hvor man stopper op og hvor nysgerrigheden vækkes. My Playground er et sammenhængende areal på 300 m2, som består af mere end 20 hvide kuber på helt op til tre meters højde. Her kan alle gå på opdagelse. Man kan kravle til vejrs, lytte til musikalske lydbilleder inde i kuberne, hoppe, svinge, lege, snakke og forsvinde i den tætte tåge, der sendes udover pladsen, på udvalgte tidspunkter - og når man mindst venter det.

Legelandskabet besøger fire byer i Region Midtjylland – Aarhus, Randers, Hadsten og Holstebro - fra april til november 2017. Hver by er vært for My Playground i to måneder og i denne perioden bliver pladsen et bankende hjerte for et lokalt aktivitetsprogram med teater, dans, kor, gymnastik, street idræt og meget mere. Det er gratis og alle er inviteret med - legende børn, unge studerende, børnefamilier, kunst- og arkitekturinteresserede og de ældre. Det er et sted, hvor man smiler til hinanden og nye møder opstår. Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 præsenterer My Playground i samarbejde med arkitektfirmaet Gustin. Projektet er støttet af Nordea-fonden med godt syv millioner kroner

”Vi er meget taknemmelige over støtten fra Nordea-fonden. Den giver os mulighed for at realisere My Playground, som er et meget væsentlige projekt i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Jeg kan ikke vente med at se, hvordan My Playground kommer til at inspirere børn til at lege og udfolde deres vidunderlige kreativitet. Det vil skabe endnu mere livsglæde og vitalitet i vores byrum og i lokalsamfundet. Vi ved, at bevægelse og leg er afgørende for børns udvikling og selvtillid, og Danmark har en stærk og vigtig tradition for at lade børnene udtrykke sig og udforske deres grænser gennem fysisk aktivitet. Det er hele grundlaget for My Playground. Det er utroligt vigtigt, at vi anerkender og fastholder disse traditioner både i 2017 og længe efter vores år som Europæisk Kulturhovedstad. Det vil My Playground bidrage til,” siger adm. direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Rebecca Matthew.

Kulturhovedstadsåret begynder den 20. januar 2017 med en åbning for børn i Randers og de 18 øvrige kommuner i Region Midtjylland. Interesserede som vil vide mere om 2017-aktiviteterne i Randers kan få yderligere oplysninger på kultur.randers.dk/aarhus2017.