Udvidelse af Business Region Aarhus

Viborg Kommune har i december søgt om at blive en del af Business Region Aarhus. På byrådsmødet mandag d. 18. januar godkendte Randers Byråd udvidelsen, som tidligst kan træde i kraft d. 24. februar.

Randers Byråd byder Viborg Kommune velkommen inden for i Business Region Aarhus

18. januar 2016 - Oprettet af Steven Holst

I Region Midtjylland er der to business regioner, Business Region MidtVest og Business Region Aarhus. Viborg Kommune er som den eneste endnu ikke medlem af en business region og har derfor søgt om medlemskab i Business Region Aarhus.

Velkommen fra Randers
Med godkendelsen af udvidelsen af business regionen fra Randers Byråd mangler der stadig godkendelse i de ti andre byråd i Business Region Aarhus, som i dag omfatter kommunerne Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus Kommuner. Med tilføjelse af Viborg hertil vil Business Region Aarhus nå op på et samlet indbyggertal på ca. 955.000 indbyggere.
efter godkendelse i de 11 medlemskommuners byråd i løbet af januar 2016 skal den politiske styregruppe i Business Region Aarhus endeligt behandle Viborg Kommunes ansøgning på et møde d. 24. februar. Først herefter kan Viborg kalde sig medlem af Business Region Aarhus.

Læs hele sagsfremstillingen under pkt. 27 på byrådets dagsorden.

Læs mere om Business Region Aarhus på hjemmesiden.