Randers søger kandidater til nyt Ungeråd

Unge, der vil have indflydelse på den lokale ungekultur og andre tiltag henvendt til unge i Randers kommune, kan i disse uger tilmelde sig som kandidat til det kommende Ungeråd. Selve valghandlingen finder sted i perioden 18.-29. januar 2016, men inden da kan alle unge fra Randers Kommune i alderen 15-25 år stille op til valget. Kandidater kan fra tirsdag den 5. januar tilmelde sig via hjemmesiden ungevalg.dk

05. januar 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Unge i Randers Kommune får med et nyt Ungeråd en unik mulighed for at få indflydelse på det lokale ungdomsliv. I de første uger af januar måned kan man lade sig opstille som kandidat til Ungerådet og selve valget til Ungerådet foregår sidst i januar. Fra februar vil Ungerådet været nyt forum for udviklingen af nye tiltag for unge i hele kommunen.

Ideen til et Ungeråd kommer fra Randers Byråd, der ønsker at gøre de unge til vigtige sparringspartnere, når det handler om beslutninger der vedrører unge. Politikerne vil lytte til Ungerådet, der blandt andet vil kunne bede politikerne i Byrådet eller fagudvalg om at se på en konkret sag. Medlemmerne af Ungerådet skal derudover selv beslutte, hvilke konkrete emner de skal beskæftige sig med.

Ungerådet kan have op til 21 medlemmer. For at få en så bred repræsentation som overhovedet muligt for hele Randersområdet, er kommunen blevet inddelt i syv valgdistrikter, som fremgår nederest på denne side. De kommer i valgperioden også til at fremgå af ungevalg.dk hvor interesserede unge, der vil være en del af Ungerådet kan tilmelde sig som kandidat frem til den 17. januar. Dagen efter begynder selve valghandlingen.

Med sloganet – ”Din stemme – din interesse” – kan alle unge i alderen 15-25 år, der er bosat i Randers Kommune, stille op som kandidat og stemme til valget. Selve valget forgår i de turnerende valgtrailere, som kommer rundt til skoler og uddannelsesinstitutioner. Derudover vil valgbussen komme forbi Randers Busterminal, Østervold, Rådhustorvet og Kulturhuset. Der vil i hele valgperioden dagligt være et stationært valgsted på Kaosambassaden ved J. O. Krags Plads. På valg-hjemmesiden ungevalg.dk finder du en oversigt med datoer for de enkelte valgsteder.

De syv distrikter:

Område 7: Randers by øst
Område 6: Randers by nord
Område 5: Randers by vest
Område 4: Romalt Hørning
Område 3: Sønderbæk Haslund
Område 2: Fårup Spentrup
Område 1: Havndal Albæk