OSO-opgave og uddannelsesmesse på Nørrevangskolen

Fredag den 8. januar afholdte 10. klasserne på Nørrevangskolen i Center-linje 10 deres selvskabte årlige uddannelses-messe, hvor eleverne præsenterede deres fremtidsdrømme. Det skete i forbindelse med den årlige OSO-uge, der giver eleverne mulighed for at få afklaret, hvad de vil, når 10. klasse slutter til sommer.

Eleverne i 10. klasse på Nørrevangskolen sidder klar til at modtage de mange besøgende og præsenterer deres projekter.

09. januar 2016 - Oprettet af Thomas Christensen

Klokken er 14:00 den 8. januar 2016. Dørene går op for Nørrevangskolens årlige uddannelsesmesse, der er arrangeret af eleverne i 10. klasse. Her præsenterer eleverne deres drømmeuddannelser og den årlige OSO-opgave (den Obligatoriske Selvvalgte Opgave) overfor deres forældre, kammerater og lærere.

”Hver elev har lavet deres egen spændende stand, hvor de præsenterer deres OSO-opgave og deres fremtidsdrømme. Messen byder på alt fra elever, der vil være revisor til dem, der gerne vil være tatovør. Den årlige OSO-uge er en fantastisk mulighed for eleverne for at sætte sig ind i deres drømmeuddannelse og blive afklaret om, hvad de gerne vil efter 10. klasse,” fortæller Pernille Clausen, lærer og koordinator for 10. klasse-centeret på Nørrevangskolen. Hun fortsætter:

”På uddannelsesmessen er der elever, der vil være alt fra revisor til tatovør. Det primære tema for messen er dog de gymnasiale uddannelser, da de fleste af vores elever, med nogle undtagelser, gerne vil den vej.”

Svinekam og henna-tatoveringer

Julie Nielsen, elev i 10.C på Nørrevangskolen, ville egentlig gerne være pædagog. Men da de skulle til at finde emner til projekter forslog hendes klassekammerater, at hun kunne blive tatovør, da hun er rigtig god til at tegne. Hun gav det en chance – det har hun ikke fortrudt.

”Jeg bruger allerede nu 80 % af min tid på at tegne. I løbet af ugen har jeg fundet ud af, at det at være tatovør er lige noget for mig. Det har været dejligt med en uge, hvor man kan gå i dybden med sit drømmestudie, det er jo en stor beslutning, vi skal ud og tage til sommer,” forklarer Julie Nielsen, der ved sin bod på gammeldags maner tatoverer en svinekam med nål og farve og giver de besøgende henna-tatoveringer.

Sunde alternativer til sodavand og chips

Ingrid Horn Christiansen, elev i 10.C, vil gerne være ernæringsassistent. Hun synes, at det har været et rigtig godt og spændende projekt, hvor hun har haft mulighed for at gå i dybden med sit drømmestudie.

”Jeg har altid vidst, at jeg gerne vil arbejde med mad. Min drøm er at arbejde på en efterskole, hvor jeg kan lave sund mad, sammen med de unge elever. OSO-ugen har været med til at bekræfte mig i, at det er det helt rigtige valg for mig,” fortæller Ingrid Horn Christiansen, der ved sin stand delte sunde alternativer til sodavand og chips ud til gæsterne.