Erhvervslivet kom til nytårskur

Omkring 250 deltagere havde taget imod Randers Kommunes tilbud om at komme til nytårskur på Værket mandag d. 4. januar 2016. Her kunne de bl.a. opleve uddeling af årets erhvervspris, nytårsmusik samt en peptalk fra Ulrik Wilbek.

Randers Kammerorkester leverede den musikalske start på året, da erhvervslivet var inviteret til nytårskur

04. januar 2016 - Oprettet af Steven Holst

”Jeg ser frem til 2016 med stor optimisme.” Sådan indledte borgmester Claus Omann Jensen nytårskuren for erhvervslivet. Borgmesteren bygger især sin optimisme på resultaterne fra 2015 og på det faktum, at tallene nu viser, at der igen bliver skabt nye arbejdspladser i Randers Kommune.

Nyt beskæftigelsesudspil
I forlængelse af sin glæde over fremgangen i beskæftigelsen kunne borgmesteren fremlægge et nyt beskæftigelsesudspil fra Randers Kommune i samarbejde med arbejdsmarkedets parter. Her fremgår det bl.a., at Randers Kommune i 2016 vil etablere et virksomhedskontor, der skal sikre en opsøgende og serviceorienteret dialog med virksomhederne. Udspillet indeholde flere initiativer, der skal forbedre og styrke Randers Kommunes service overfor virksomhederne.
Læs mere om udspillet her.
Borgmester Claus Omann Jensen fortalte videre om en række investeringer, der vil sætte præg på det kommende år, herunder bl.a. Fremtidens Plejehjem, Psykiatriens Hus og nye idrætsfaciliteter på Langvang mv. 

Vær med til at fortælle historien om Randers
Randers er sin egen. Vi er ildsjæle, hjælpsomme, fightere, selvironiske, vi er dygtige, ambitiøse og ordentlige. Vi er lidt anderledes – ja faktisk lidt Randerledes. Sådan begynder den nye grundfortælling om Randers. Fortællingen er fælleseje og handler i lige så høj grad om dig og din virksomhed, som om naboen. 2016 bliver præget af historiefortælling efter, at Randers Byråd d. 7. december vedtog Randers Kommunes nye brand og visuelle udtryk.  Brandet bliver lanceret ved en stor kick-off fest 24. februar. Her vil en række indslag og optrædener vise, hvad Randers har at byde på og hvilket DNA randrusianerne er gjort af. Randers Kommune inviterer alle interesserede virksomheder, foreninger og borgere til at bidrage til brandfesten og vise, hvad de kan, og hvad der karakteriserer Randers. 
Hvis du eller din virksomhed har lyst til at medvirke, kan du læse mere om brandet og eventen på www.randerledes.dk . Kontakt Eventsekretariatet på meb@randers.dk for yderligere info om det praktiske omkring eventen. 

At yde sit bedste
”Noget af det mest spændende som leder er at få folk til at yde deres bedste.” Sådan indledte Ulrik Wilbek sit indlæg om at bringe kompetencerne i spil. Herefter fortalte den tidligere håndboldslandstræner og nuværende sportschef i Dansk Håndboldforbund, Ulrik Wilbek, at hvis folk skal yde deres bedste, handler det om at skabe en kultur, der inviterer til at yde sit bedste. Først når en kultur er på plads kan man begynde at arbejde med strategier. Ifølge Ulrik Wilbek er billedet på en vinderkultur, at der er tillid, trivsel, vedholdenhed, tilladelse, udvikling, energi, omgangstone, begejstring og tilpasning. Undervejs i sit oplæg gav han flere eksempler på, hvordan han – sammen med herrelandsholdet i håndbold – har profiteret spillemæssigt ved at skabe en positiv atmosfære og stemning omkring holdet.
”- Og så skal man skabe en bidragskultur, hvor man laver plads til at alle kan bidrage, giver klare rammer og inviterer alle til at eksekvere. Det skaber mestring og selvværd,” fastslog Ulrik Wilbek.

A1 Consult vandt årets erhvervspris
Ved nytårskuren blev der uddelt Randers Kommunes Erhvervspris 2016. Den gives til en virksomhed, der skaber resultater til gavn og glæde for hele kommunen. I år blev prisen vundet af det rådgivende ingeniørfirma A1 Consult. Du kan læse mere om Erhvervsprisen 2016 her.