Årets sportspriser er uddelt

Det blev ikke uventet cykelrytteren Mads Würtz Schmidt der lørdag aften blev Årets Sportsnavn i Randers. For anden gang i karrieren blev han verdensmester i 2015 og for anden gang blev han således også Årets Sportsnavn i hjembyen. Derudover blev der blandt andet givet priser og hæder til andre unge sportstalenter, frivillige og breddeidrætten.

Eliterådet i Randers har indført en ny pris, som netop har det formål at sætte fokus på de mange kapaciteter, der arbejder med talentudvikling. Prisen gik til Rene Kvist fra Randers Freja Atletik.

31. januar 2016 - Oprettet af Kenneth Sørensen

På en dag hvor Randers HK vandt over lokal-rivalerne fra Silkeborg med 32 – 26 og dermed kom på en komfortabel fjerde plads i kvindernes håndboldliga, uddelte Randers meget passende hæder til kommunens mange sportsudøvere.

Udover de store sportsgrene som eksempelvis håndbold og fodbold har Randers også mange individuelle udøvere som i det sidste år har markeret sig med flotte placeringer. Flere danske mestre i atletik og bueskydning fik således en hyldest i Arena Randers lørdag aften. Men den var en ung cykelrytter der løb med den helt store pris.

Mads Würtz Schmidt vandt i 2015 VM i enkeltstart for U23-ryttere og fik etapesejre ved både Tour de l’Avenir og Post Danmark Rundt. De præstationer var tidligere med til at gøre ham til Årets Cykelrytter i Danmark og nu altså også Årets Sportsnavn i hjembyen. En pris som Mads Würtz Schmidt også fik tilbage i 2011, da han vandt VM i enkeltstart for juniorer.

”Det er fedt at komme hjem til Randers og få en pris for det man laver ude på landevejene. Det er min hjemby, jeg elsker Randers, og det giver ekstra motivation til at blive ved med at kæmpe,” sagde Mads Würtz Schmidt efter prisoverrækkelsen.

Sammen med titlen fulgte en pokal og en check på 20.000 kroner fra Sparekassen Kronjylland.

”Det er ikke fordi man tjener alverden som ung cykelrytter i Danmark, så det hjælper helt sikkert til at kunne komme på en ekstra træningstur til udlandet,” tilføjer Årets Sportsnavn fra Randers.

Pris til ungt håndbold-talent

Randers Kommune er som Team Danmark Elitekommune naturligt med til at udvikle mange nye talenter i samarbejde med idrætsklubberne, skoler og uddannelsesinstitutioner.

Et af de nye talenter, der også blev hædret lørdag aften var den 20-årige håndboldspiler fra Randers HH, Jacob Lassen. Han modtog Talentprisen fra SIKR - Samvirkende Idræts Klubber i Randers. Det skete på baggrund af hans indsats på klubbens 1.divisionshold.

Jacob har, på trods af sin unge alder været en de helt bærende kræfter på holdet, og han havde en meget stor andel i det flotte resultat som sidste år medførte oprykningskampe - og som i år har medført en andenplads i 1. division. Sidste år fik Jacob Lassen desuden debut på U-20 landsholdet, hvor han ved VM i Brasilien scorede otte mål.

Frivillige og breddeidrætten fik hæder

Også de mange frivillige som hver dag gør det muligt for talenterne at træne fik hæder ved lørdagens randrusianske sportsfest. Eliterådet i Randers har indført en ny pris, som netop har det formål at sætte fokus på de mange kapaciteter, der arbejder med talentudvikling.

Prisen gik til Rene Kvist fra Randers Freja Atletik, der træner mange af de unge atletikudøvere. Et fritidsjob, som tæller 20 timers arbejde foruden det faste fuldtidsjob. Det var derfor heller ikke uden grund, at Rene Kvist gav udtryk for at de 10.000 kroner, som fulgte med prisen skal bruges til at forkæle hustruen, som må undvære ham mange timer om ugen.

”Det er kæmpe, nu skal vi virkelige vise, at vi kan noget. En sådan pris forpligtiger, men giver mig også endnu mere gejst til at blive ved, ” siger Rene Kvist.

Der blev desuden givet hæder til breddeidrætten. Folkeoplysningsudvalgets initiativpris gik således til Vorup FB, der i 2015 har haft succes med at oprette et fodboldhold for udviklingshæmmede.