Årets fuldkornsdag i Randers

Randers Sundhedscenter er med, når virksomheder, kommuner, hospitaler, supermarkeder, bagere og mange andre markerer Årets fuldkornsdag den 22. januar.

21. januar 2016 - Oprettet af Marie Have Qvist

Randers, 22. januar 2016 - sæt kryds i kalenderen lige nu, så du ikke går glip af Årets fuldkornsdag og lækre fuldkorns smagsoplevelser. Medarbejdere fra Randers Sundhedscenter vil uddele opskrifter og smagsprøver på fuldkornsprodukter i sundhedscenteret og i Kvickly i Randers Storcenter.

”Vi er til stede i Kvickly kl. 13.00 – 16.00 og i venteområdet på første sal i Randers Sundhedscenter på Thors Bakke kl. 11.00 – 14.00. Vi deler smagsprøver ud, og så håber vi at få en god snak med folk omkring fuldkorn,” siger diætist fra Randers Sundhedscenter, Karen Kim Winther.

Årets Fuldkornsdag skal minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen. Det gælder ikke kun denne dag, men året rundt. For selvom fuldkorn er blevet mere udbredt, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet, at kun 30 procent af danskerne spiser de anbefalede mængder.

”Opbakningen til Årets Fuldkornsdag har aldrig været større. Det er et skridt på vejen, at der er én dag om året, hvor mange gør en indsats og det glæder os, at rigtig mange vil fejre dagen og give danskerne en god fuldkornsoplevelse” siger Rikke Iben Neess, som er kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet og fortsætter:

”Der er stadig mange, der ikke får den anbefalede mængde fuldkorn, og derfor er det vigtigt at arbejde for, at fuldkorn bliver en valgmulighed hver dag i kantinerne, i daginstitutionerne og alle de steder, hvor danskerne indtager deres måltider.

Dagen er organiseret af Fuldkornspartnerskabet, som siden januar 2009 har arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. På årets fuldkornsdag vil kantiner, hospitaler, supermarkeder, bagere og mange andre landet over gøre en indsats for at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Over 500 arbejdspladser har meldt deres deltagelse.

Læs om Årets Fuldkornsdag på www.fuldkorn.dk

Fakta om Fuldkorn og Fuldkornspartnerskabet

  • Fødevarestyrelsen anbefaler, som en del af de 10 officielle kostråd, at en voksen spiser minimum 75 gram fuldkorn om dagen, mens børn anbefales at indtage 40-60 gram om dagen.
  • Danskerne spiser i dag 63 gram fuldkorn om dagen. Før Fuldkornspartnerskabet blev etableret spiste danskerne kun 36 gram fuldkorn om dagen.
  • 43 procent af alle børn spiser den anbefalede mængde fuldkorn
  • Fuldkornspartnerskabet arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
  • Fuldkornspartnerskabet består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder.