Sundhedsfreaks vinder cykelkonkurrence

18. juni 2015 - Oprettet af Britt Møller

Det blev cykelholdet ”Sundhedsfreaksene” fra Sundhed- og Ældresekretariatet i Randers Kommune, der vandt Randers Cykelbys førstepræmie i den landsdækkende motionskampagne ”Vi cykler til arbejde.”

De ni deltagere på cykelholdet arbejder i dagligdagen med at fremme sundheden for borgerne i Kommunen. Ifølge holdkaptajn Per Adelhart Christensen er kampagnen derfor en kærkommen lejlighed til at støtte sundheden ved at springe på cyklerne til og fra jobbet:

”Vi har deltaget i kampagnen i mange år, for vi bør gå forrest og bakke op om gode initiativer, der handler om at være fysisk aktive,”  siger Per Adelhart Christensen, der er sekretariatschef i Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers Kommune.

Mere fællesskab og nyt holdnavn

Han cykler til arbejdet hver dag året rundt og hygger sig med at være en del af kampagnen, da den øger fællesskabet på arbejdspladsen: 

”Vi snakker om cykling i pauserne og driller hinanden med hvor mange eller hvor få kilometer, vi cykler,” fortæller Per Adelhart Christensen, der som holdkaptajn prikker til deltagerne på holdet, hvis de glemmer at registrere deres cykeldage:

”Kampagnen får de kollegaer, der ikke cykler så meget i hverdagen til at hive cyklen ud af skuret i maj måned. At cykle til arbejde bliver derfor en vane, som de fortsætter med hele sommeren,” siger Per Adelhart Christensen.

Cykelholdet kalder sig ”Sundhedfreaksene” men overvejer at skifte navn:

”Sundhed og Ældre i Randers Kommune er netop blevet lagt sammen med kulturområdet. Derfor hedder forvaltningen nu Sundhed, Kultur og Omsorg. Måske skal cykelholdet i fremtiden hedde noget med SKO. Vi håber også, at sammenlægningen vil øge deltagerantallet, så endnu flere vil være med på vores cykelhold,” siger Per Adelhart Christensen

Fakta

Kampagnen ”Vi cykler til arbejde” rullede hen over ansatte i virksomheder i Danmark fra den 1- 31. maj 2015.

71.706 deltagere cyklede med i kampagnen - fordelt på 7.060 cykelhold fra virksomheder i hele landet.

Kampagnen er arrangeret af Cyklistforbundet i Danmark.

Randers Cykelby støtter op om kampagnen med lokale præmier. Vinderne bliver fundet ved en  lodtrækning blandt de deltagende cykelhold.

Team ”Sundhedsfreaksene” fra Sundhed og Ældre i Randers Kommune vinder førstepræmien, der er en kulturoplevelse til Værket i Randers. Andenpræmien, en middag på en restaurant, går til team, ”Op i Gear,” fra  Borgerservice i Randers Kommune,  mens tredjepræmien, en biograftur, går til et hold aktive byrådspolitikere, fra cykelholdet ”Byrådet Cykler.”

Udover de lokale præmier vandt to cykelhold i Randers præmier i den nationale konkurrence.

Et cykelhold fra Søndermarkskolen vandt en foldecykel, og et hold fra Danish Crown vandt cykelveste.