Slut med flade cykeldæk på Langå Skole

Normalt er det forældrene, der pumper deres børns cykler, så de kan nå i skole til tiden. Den opgave behøver forældrene på Langå Skole ikke mere at påtage sig, for skolen har fået en splinterny cykelpumpe med kompressor, som hurtigt og nemt puster luft i elevernes flade dæk.

Jens Peter Krog fra Skolebestyrelsen på Langå Skole hjalp eleverne med at pumpe dæk en tidlig morgen

30. september 2015 - Oprettet af Britt Møller

Et flertal af eleverne på Langå Skole springer hver morgen i sadlen til skole, fordi de deltager i den seks uger lange cykelkampagne ”Vi cykler til skole.” Som led i kampagnen har Langå Skole fået en ny cykelpumpe, der hænger ved skolens hovedindgang til stor glæde for både forældre og elever:

”Det er vildt sejt, at vi har fået en pumpe på skolen, som eleverne kan bruge. Derhjemme har vi en cykelpumpe, der er svær at bruge.  Derfor er det min papfar, der pumper min cykel. Det vil jeg selv gøre i fremtiden, for nu bliver det jo nemt og sjovt at få luft i cyklen,” forklarer Karoline Andreé Olsen fra 5. B.

Ved indvielsen af den nye pumpe fik hun tilbudt at få luft i sine flade dæk af Jens Peter Krog fra skolebestyrelsen. Han var med til at fejre den nye pumpe en tidlig efterårsmorgen, hvor han tilbød luft og cykelservice til elevernes cykler:

”Det er fint, at skolen har fået en ny pumpe, der hænger på et tilgængeligt sted, hvor alle elever kan få fat i den. Jeg håber, at den kan få flere til at vælge cyklen til skole. Det er jo meget sjovere og mere motiverende at cykle på en velpumpet cykel end at køre rundt på flade dæk,” siger Jens Peter Krog.

Fakta
Kampagnen ”Vi cykler til skole” ruller fra den 1. september til den 9. oktober for knapt 2000 elever på Langå Skole, Blicherskolen og Assentoftskolen. Som led i kampagnen får de tre skoler hver en cykelpumpe med kompressor.

Kampagnen er en del af projektet ”Hverdagscykling i oplandsbyer, ” der involverer de tre byer, Assentoft, Langå og Spentrup i 2015 og 2016.

Formålet med projektet er at sikre skoleveje, så flere børn cykler til skole og at øge cykelpendlingen.

Ved skolerne bliver der lavet nye cykelstier og ”2 minus 1”veje. Skolerne bliver involveret i en proces med udarbejdelse af udvidede trafikpolitikker, der skal få flere elever til at gå eller cykle til skole.

Der bliver anlagt flere parkeringspladser til cykler ved Langå Station og ved mindst et busstoppested i hver by, så borgerne kan kombinere offentlig transport med cyklen. Desuden bliver der lagt diodelys i cykelstierne fra de tre byer til Randers, ligesom borgerne får mulighed for at låne elcykler og MTB-cykler for at øge cykelpendlingen på de længere distancer.

 Læs mere om projektet "Hverdagscykling i oplandsbyer"