Randers FC har medvind på cykelstien

15. maj 2015 - Oprettet af Britt Møller

Superligaspillerne i Randers FC deltager i den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde,” der ruller på mange virksomheder i maj måned. Spillerne er blevet så vilde med at træde i pedalerne til træning, at midtbanespiller Kasper Fisker ligefrem har overvejet, om der er en sammenhæng mellem spillernes cykelgejst og to vundne hjemmekampe i maj måned.

”Det er super sjovt at være med i kampagnen, for det giver en masse fælleskab og snak og drilleri i omklædningsrummet om cykeldage og kilometer. Og det er fedt, at vi samtidig har succes på fodboldbanen,” siger Kasper Fisker, der er overrasket over, hvor mange af hans medspillere, der er sprunget på cyklerne:

”Mange fodboldspillere kører i dyre biler til træning, men kampagnen har fået flere i sadlen, end jeg havde forventet,” siger Kasper Fisker.

Mobning af holdkaptajn

Spillerne blev overtalt til at deltage i cykelkampagnen af Nicolai Brock-Madsen. Udover at være angriber i Randers FC er han også cykelambassadør for Randers Cykelby.  I kampagneperioden er han holdkaptajn for hans cyklende medspillere:

”Nicolai tager sin rolle som holdkaptajn for cykelholdet rimeligt seriøst, for han tjekker ofte, om vi har cyklet til træning. Men de morgener, hvor det har regnet, og han selv har taget bilen, bliver han mobbet lidt af os andre og mindet om, at han som holdkaptajn skal være et forbillede og tage cyklen i alt slags vejr,” forklarer Kasper Fisker. 

Foretrækker genbrugscykler

Kasper Fiskercykler til træning hele året rundt, og det er der flere grunde til:

”Det er hyggeligt at cykle. Man er tæt på naturen, og når man er flere, der cykler sammen, har man mulighed for at snakke, mens man træder i pedalerne. Derudover vil jeg gerne bidrage til et renere miljø ved at tage cyklen i stedet for bilen til træning,”  forklarer Kasper Fisker, der kører rundt på en gammel brugt cykel, som han har købt gennem den Blå Avis:

”Jeg kan godt lide gamle cykler med sjæl, og jeg meget imod at smide ting ud, der sagtens kan bruges. Derfor cykler jeg altid på genbrugscykler.”

Fakta
Den landsdækkende motionskampagne ” Vi cykler til arbejde” ruller fra den 1-31. maj 2015 for ansatte på virksomheder. Læs om kampagnen her 

Kampagnen er arrangeret af Cyklistforbundet i Danmark. Holdene dyster om rejsegavekort, slotsophold, cykler og cykeltilbehør.

Udover de landsdækkende præmier udlodder Randers Cykelby lokale præmier, som gavekort til kulturoplevelser, restauranter og biografture.