Ny stibro indviet over Gudenå

Løbere, fodgængere, cyklister og børnehavebørn har længe ventet på at kunne komme tørskoet over Gudenåen tæt på Randers. Der var derfor troppet mange mennesker op for at fejre den nye stibro, da borgmester Claus Omann Jensen klippede snoren tirsdag den 1. april.

Ny stibro indviet over Gudenå

01. april 2014 - Oprettet af Britt Møller

Broen forbinder Hornbæk Enge og Vorup Enge, og giver borgerne nye muligheder for at komme over Gudenåen tæt på Randers By. Det giver mulighed for at løbe eller gå rundt om Gudenå på en 5.5 kilometer strækning. Broen, der er skænket af Aage V. Jensens Naturfond, giver samtidig nye muligheder for både cyklister og lystfiskere. Det var derfor en meget tilfreds borgmester, der takkede Aage V. Jensens Naturfond for den nye bro:

”Randers Kommune er meget taknemmelig for den flotte gave. Broen skaber sammenhæng mellem flotte naturområder, og giver alle borgere med hang til bevægelse og smuk natur muligheder for unikke oplevelser,” sagde Claus Omann Jensen.

Cykeltur rundt om Gudenåen
En flok glade børn fra Børnehuset Ålykke var også mødt op for at hjælpe borgmester med at klippe snoren til den nye bro. Børnehuset ligger tæt ved Gudenåen, og børnene var derfor gået knap to kilometer for at komme til indvielse sammen med deres pædagoger.  

”Det er sjældent, at vi går så langt medmindre, vi har et mål at gå efter. Men det har vi fået med denne nye bro. Den giver også mulighed for, at vi kan tage de større børn med på cykelture rundt om Gudenåen,”  sagde Niels Bech-Larsen, der er pædagog i Børnehuset Ålykke.  

Børnene fra Børnehuset Ålykke fik øje på en isfugl, der fløj ind under den nye bro.

Flere løberuter
Den nye broforbindelse har også vakt stor glæde hos løberne i Randers Freja Motion, der nu kan se frem til at kunne spurte på nye ruter:

”Det bliver dejligt at kunne løbe en runde, hvor vi kommer over på den anden side af Gudenåen.  Før broen kom, kunne vi vælge enten at løbe en tur på den ene side eller den anden af åen og løbe samme rute tilbage,” sagde Maria Kaspersen, der er næstformand i Randers Freja Motion. 

Jasmin på bare fire måneder sov i sin barnevogn under indvielsen. Ifølge hendes mormor Lisbeth Nikolaisen, der står til højre for barnevognen, har Jasmin allerede et godt bentøj og har derfor en lysende fremtid foran sig som løber, der i fremtiden skal spurte over Gudenåen på den nye bro. Lisbeth Nicolaisen er aktiv løber i Randers Freja Motion lige som Maria Kaspersen, der står yderst til venstre i billedet. I midten står Jasmins mor Lisbeth Nikolaisen. 

Flere fotos fra indvielsen

 

Fakta

Den nye bro er lavet af overfladebehandlet stål og er påmonteret den nuværende motorvejsbro. Mellem de to broer er der en afskærmning, som både lydmæssigt og synsmæssigt skærmer for bilerne.

Det har kostet 7,5 millioner kroner at etablere broen, penge som er betalt af Aage V. Jensens Naturfond.