Ny kravlegård til MTB- ryttere

23. juni 2015 - Oprettet af Britt Møller

Seje sving, tykke træbjælker og store sten ligger klar og venter på friske MTB-ryttere, der vil øve teknik og færdigheder på jernhesten, inden de kaster cyklerne ud på stierne i skovene.

Den nye teknikbane ligger i forlængelse af den 600 meter lange teknikbane i Romalt Bakker, der blev indviet i 2014. Banen er lavet af frivillige fra MTB Randers i et samarbejde med Randers Cykelby:

”Vi har lavet en bane med masser af variation, hvor alle ryttere uanset niveau, kan få udfordret deres grænser,” forklarer Klaus Rasmussen fra MTB Randers, der er børnetræner i klubben.

Syv nye sektioner
Den nye bane har syv sektioner, hvor rytterne kan øve balance, hop og sving på bomme, broer, træstammer og sten:

”Banen giver ryttere en fantastisk mulighed for at øve alle teknikker, så de er bedre rustede til at cykle i skovene. De kommer ikke til at møde udfordringer ”ude i virkeligheden, ” der er sværere end de forhindringer, de øver her.” siger Klaus Rasmussen.

MTB Randers har allerede prøvekørt den nye bane med deres pige- og drengehold et par gange:

”Det er en fed bane, fordi man kan øve mange forskellige ting. Efter jeg har kørt på banen nogle gange, kan jeg allerede mærke, at jeg er blevet bedre til at klare svingene, og at jeg cykler hurtigere,”  fortæller Magnus Sletting på 13 år, der er medlem i MTB Randers.

Fakta
Den nye teknikbane ligger på toppen af aktivitetsområdet ”Romalt Bakker” tæt på grusgraven.

Der er direkte adgang fra de to MTB teknikbaner og ud på MTB sporene i Romalt Bakker.

De to teknikbaner i Romalt Bakker er betalt af midler fra Randers Cykelbys projekt ”Sydbyen Cykler" ” der rullede på skoler og virksomheder i den sydlige del af Randers i 2014.