Masser af sol og pedaltramp til Gudenåløbet

08. juni 2014 - Oprettet af Britt Møller

Der blev hygget og trampet i pedalerne rundt om Gudenåen, da Danmarks smukkeste cykelløb for andet år i træk løb af stablen pinsesøndag den 8. juni.

En stor del af deltagerne havde haft så god en oplevelse ved Gudenåløbet i 2013, at de også havde tilmeldt sig løbet i år.

To venner jagtede en god tid

Blandt de mange gengangere var blandt andet de to venner Jonathan Bruun og Herman Kvist, der jagtede en bedre tid end de knap to timer, det havde taget dem at cykle hele ruten sidste år. De to drenge kørte så stærkt, at Hermans mor, Tina Kvist, havde svært ved at følge med:

”At følge trop med to så aktive fyre rundt om Gudenåen er en super god intervaltræning for mig. Det er et  fint løb, der er en god afslutning på sommerfesten i Stevnstrup, og vi kommer helt sikkert også næste år ,” forklarede Tina Kvist.

Jonathan og Herman brugte kun få minutter ved pitstoppet i Langå til at tanke depoterne op, inden de sprang på cyklerne for at få en bedre tid end sidste år. Hermans mor, Tina Kvist, fulgte trop, men havde håbet på en lidt længere pause.  

Se TV2 udsendelse om fra Gudenåløbet 2014                         

Camilla Dalby skød løbet i gang

Den kendte håndboldspiller, Camilla Dalby,  er ambassadør for Randers Cykelby. Hun spiller til daglig professionelt håndbold i Montenegro. I sommermånederne holder hun ferie i sin hjemby Randers og havde derfor tid til at komme forbi Gudenåløbet og skyde det i gang.

Cykelløb gør andre ture mere overskuelige

Tvillingerne Kaja og Bjørk havde også deltaget i Gudenåløbet sidste år. Efter løbet tog de sig en puster  sammen med deres forældre:

”Når børnene har prøvet at cykle 29 kilometer rundt om Gudenåen et par gange, bliver alle andre ture til og fra skole eller fritidsinteresser meget mere overskuelige,” sagde tvillingernes far Morten Arnesen

Selv om Gudenåløbet også byder på et par hårde bakker, er hele familien Arnesen enige om, at løbet er en god og hyggelig måde at være sammen på som familie.

Cyklen kurerer bensmerter

Én af løbets ældste deltagere var Jens Kristian Olsen på 81. år. Han deltog også i opvarmningen til Gudenåløbet søndag den 1. juni, hvor han så en fiskehejre:

”Løbet var lige så spændende og smuk en naturoplevelse som sidste år,” sagde Jens Kristian Olsen.

 Han holder sig i form ved at cykle lange ture tre gange om ugen, og om vinteren går han til spinning. Han har ofte ondt i det ene ben, men smerterne forsvinder, når han cykler:

”Når jeg sidder på min cykel, har jeg det allerbedst,” forklarer han.

Jens Kristian Olsen var en af de første til at cykle af sted, da startskuddet lød.

Fra Uggelhuse til Gudenåløbet

Smilla og hendes far Jens Pedersen var kommet helt fra Uggelhuse for at deltage i Gudenåløbet. De deltog også i cykelløbet for børn i Romalt før påske, hvor børn kunne cykle rundt og samle påskeæg.

”Vi synes begge,  at det er dejligt at deltage i forskellige cykelløb sammen. Derfor regner vi også med at være med ved Fjordløbet i august,” sagde Jens Pedersen. 

Smilla træder godt til i pedalerne, når far og datter kører cykelløb sammen.

Cykelløb for børn inden Gudenåløbet

Som noget nyt startede Gudenåløbet med et cykelløb for børn på en 3.5 kilometer lang rute. De unge cykelryttere gik til opgaven med stor entusiasme, og enkelte deltagere havde så mange muskler i benene, at de cyklede strækningen to gange. Efter løbet fik børnene diplomer.

Merle, Casper og Dicte er fem år.  Det er første gang, de deltager i et cykelløb, og de var stolte over at få diplomer for anstrengelsen. 

Se flere billeder fra Gudenåløbet 2014