Masser af pedalkraft til Skolernes Gudenåløb

Der var trængsel på stier og veje rundt om Gudenåen, da knap 600 elever fra folkeskolerne i Randers trampede i pedalener på skolernes motionsdag fredag den 11. oktober. Eleverne fik en anderledes oplevelse med masser af motion og fællesskab på den sidste skoledag inden efterårsferien.

11. oktober 2013 - Oprettet af Britt Møller

Løbet var arrangeret af Randers Cykelby  i et samarbejde med Randers Cykleklub og Randers Cykelmotion. Det var første gang Skolernes Gudenåløb rullede, og både arrangører og elever var super tilfredse med løbet.

Pauser til seje cykelryttere

Cykelløbet førte eleverne rundt om Gudenåen på en 27 kilometer lang rute. De mange kilometer gjorde eleverne sultne og tørstige, og der blev derfor holdt mange pauser og hygget undervejs.

Pigerne fra 8. A på Rytterskolen trængte til en tår vand efter den første bakke. De syntes, det var hårdt, men hyggeligt at cykle, for så kunne de snakke, mens de cyklede.

 

Freja Amalie Nørby til venstre i billedet og Amalie Christiansen fra 7. A. på Hobrovejens Skole havde også brug for pause. De vil meget hellere cykle end løbe på motionsdagen, for de løber rigtig meget i alle idrætstimer.

Efter halvanden times cykelløb samledes piger og drenge fra 7. B. på Vestervangsskolen til en omgang madpakke. De kan bedre lide at cykle på skolernes motionsdag end at løbe, som de plejer, og de er enige om, at bakkerne er okay uden at være megahårde. 

Thomas Frederiksen fra 8. A. på Nørrevangsskolen havde valgt et smukt sted tæt på Gudenåen til at spise den medbragte madpakke. Han er netop flyttet til Randers fra Laurbjerg og var positivt overrasket over den smukke natur rundt om Gudenåen. 

Pitstop i Langå

Da eleverne havde cyklet cirka halvvejs bød Arbejdernes Landsbank på masser af saft til de tørstige elever, inden de skulle ud på de sidste kilometer. 

Der var rift om saftevandsdunkene ved pitstoppet i Langå.

 

Kathrine og Selamete fra 7. B. fra Vestervangsskolen fik også en tår saftevand i Langå. De er vant til at cykle langt med skolen. Deres klasse har lige været i Skagen, hvor de  dagligt cyklede 45 kilometer om dagen. Derfor er de i god form og mere end friske på en omgang Gudenåløb.  

Masser af præmier

Cykelhandlere og forretninger i Randers havde sponsoreret mange gaver til løbet, som eleverne havde mulighed for at vinde, hvis de cyklede hele ruten. Der blev trukket lod om biografbilletter, cykelhjelme og gavekort, og der var mange heldige vindere.

Simone Laursen fra 9.Y på Kristrup Skole var glad for at vinde en cykelhjelm, for hun ejer ikke selv en hjelm. Hun deltog ikke i selve cykelløbet, men gik 13 kilometer på Gudenåruten  sammen med en gruppe elever og lærere fra Kristrup Skole. 

Flere billeder fra løbet