Elever kickstartede cykelkampagne

22. august 2014 - Oprettet af Britt Møller

Fredag den 22. august var området uden for Paderup Gymnasium fyldt med studerende fra Tradium og gymnasiet, der konkurrerede i hold om at cykle hurtigst. Eventen satte gang i en 10 ugers kampagne på to hjul, der skal få flere elever til at vælge cyklen til studiet.

Cykeleventen samlede mange elever, der tonsede af sted for at komme først på splinternye mountainbike cykler, som uddannelsesstederne har lånt af Randers Cykelby og, som de i fremtiden blandt andet skal bruge i undervisningen:

”Cyklerne er et godt fagligt og socialt redskab til de mange elever, der i løbet af en dag har brug for at bevæge sig.  Desuden kan vi bruge cyklerne, når vi skal på ture med en klasse, ”sagde Daniel Katborg, der er lærer på Tradium.

Se cykelbilleder fra eventen

Andreas Engberg var én af de mange aktive elever, der var med i cykelløbet. Han ejer ikke selv en cykel, men overvejer kraftigt at låne én for at kunne deltage i kampagnen:

”Jeg er sikker på, at kampagnen kan få flere af os til at cykle til skole. Ud over at få en bedre kondition er det tiltrækkende, at man kan vinde præmier. Især hovedpræmien til Roskilde Festivalen næste år lyder interessant,” sagde Andreas Engberg

Andreas Engberg og hans hold cyklede hurtigt i cykelstafetten.De blev nummer tre ud af otte hold.

Fakta

Tradium og Paderup Gymnasium har lånt 32 nye MTB cykler af Randers Cykelby til brug i undervisningen. 

Kampagnen ruller for alle studerende og lærere på Paderup Gymnasium og Tradium, Minervavej fra den 22. august til den 31. oktober.

De to uddannelsesinstitutioner er med i Randers Cykelbys cykelprojekt ”Sydbyen cykler,” der skal få borgere i alle aldre til at træde mere i pedalerne.

Andre projekter i Sydbyen
Kampagnen er en del af Randers Cykelbys cykelprojekt i Sydbyen. Her bliver der desuden etableret en åben stitunnel under Randersbro, ny cykelsti til Blegen, MTB teknikbane i Romalt Bakker, kampagner i fem skoledistrikter. Udlån af elcykler og mountainbikes til ansatte i tre virksomheder og en institution samt sundheds-og cykeltjek og et spinningsforløb i et lokalt fitnesscenter.