Elever delte reflekser ud

26. oktober 2015 - Oprettet af Britt Møller

Mandag morgen den 26. oktober stod elever fra tre skoler i Randers Kommune tidligt op for at dele reflekser ud til deres cyklende skolekammerater.

Eventen er led i den landsdækkende lygte- og reflekskampagne ”Lys på med Ludvig,” der ruller i november måned, og som skal lære eleverne, at lys på cyklen er vigtigt i den mørke tid.

Der var rift om de orange reflekser, da elever fra Assentoftskolen, Langå Skole og Blicherskolen mandag den 26. oktober uddelte reflekser til de andre elever.   

”Det er godt, at cyklister får reflekser og lys på cyklerne, så bilisterne kan se dem ,” sagde Sebastian Bach Damborg Kristensen fra 4. C på Blicherskolen, der var stået tidligt op for at dele reflekser ud.

Synlige cyklister i mørket

”Lys på med Ludvig” er en årligt tilbagevendende kampagne målrettet 4. klasser i hele landet. Målet er at få skabt en generation af synlige cyklister, der selvfølgeligt bruger lygter og reflekser, når de cykler i mørke.

”Det er vigtigt, at eleverne kommer sikkert og trygt til og fra skole også i den mørke tid. Derfor støtter vi op om denne kampagne, der skal få flere elever til at tænde cykellygterne og sætte reflekser på cykelhjulene,” sagde Søren Rasmussen, viceskoleleder på Blicherskolen. 

På Langå Skole hjalp eleverne hinanden med at sætte reflekser på cykelhjulene. 

Fakta
Cyklistforbundet sætter hvert år fokus på lygter og reflekser i kampagnen LYS PÅ med Ludvig. Kampagnen afvikles fra 1. – 30. november og henvender sig til folkeskolens 4. klasser. Kampagnen øger børns viden om synlighed og sikkerhed i trafikken. Det sker gennem et undervisningsforløb med fokus på vigtigheden af lys og reflekser på cyklen og i trafikken.

I Midtjylland er der tilmeldt 9.697 elever til kampagnen. I Randers Kommune deltager 42 klasser i kampagnen og 911 elever.