Der er gang i hjulene i Sydbyen

03. juli 2014 - Oprettet af Britt Møller

Udlån af mountainbikes og elcykler har fået flere ansatte i Sydbyens virksomheder i sadlen.

Virksomhederne er med i Randers Kommunes projekt ”Sydbyen Cykler, ”der skal få flere til at træde i pedalerne. Cyklerne roterer rundt blandt medarbejderne, og alle virksomheder melder om glade og aktive ansatte, der ruller til og fra arbejde på to hjul.

”Udlånet af især elcyklerne har betydet, at flere er begyndt at cykle meget langt til arbejde.  Enkelte cykler endda helt op til 28 kilometer, så projektet har helt sikkert fået flere i sadlen, og givet mine kollegaer mod på at cykle længere, ” siger Stine Lejel, fra virksomheden Lemvigh Müller, der er med i projektet  

Elcyklen giver afhængighed

Der er rift om cyklerne blandt de ansatte i Lemvigh Müller, og cyklerne er allesammen bookede i hele 2014.  Stine Lejel har ansvaret for udlånet og skal tjekke, at alle lånerne skriver kilometer og ture ind i en kørebog, der følger med cyklen. Hun har selv lånt en elcykel, som hun kører rundt på i et par uger:

”Jeg er blevet afhængig af elcyklen og kan slet ikke undvære den. Derfor står den også øverst på min ønskeseddel til min fødselsdag, når jeg fylder år om en måneds tid,”  siger Stine Lejel.

Der er også gang i udlånet af helt nye mountainbikes. Heinz Møller Christensen fra Lemvigh Müller lånte tidligere på foråret en elcykel og har i et par uger været i gang med at afprøve en mountainbike:

”Det er fint, at projektet giver mulighed for at afprøve forskellige cykler, så vi kan finde ud af,  hvilken cykel, der passer til den enkelte. På den måde kan flere forhåbentlig få lyst til at cykle til arbejde og lade bilen stå i garagen,” siger Heinz Møller Christensen.

Projektet i Sydbyen ruller i hele 2014. Det glæder Birgit Berggrein, der er projektleder for Randers Cykelby, at de ansatte på virksomhederne har taget så godt imod de nye cykler:

”Det er flot, at de medarbejderne allerede efter et par måneder bare cykler derud af. Vores mål med projektet er selvfølgelig, at få endnu flere til at vælge cyklen som transportmiddel, også når projektet slutter, ” siger Birgit Berggrein.

Fakta

De tre virksomheder, der er med i projektet i Sydbyen, er: Lemvigh Müller, XL BYG Vorup og Danish Crown. Desuden deltager institutionen, Bostederne, Randers Syd

Hver virksomhed har to elcykler og to mountainbikes, som medarbejderne deles om. Desuden fik de ansatte i foråret tilbud om spinningforløb og sundhedstjek, og et par gange om året kommer en cykelhandler forbi og giver de ansattes cykler et tjek. I sommermånederne arrangerer Randers Cykelby fyraftenscykelture for de ansatte. 

   

Projektet i Sydbyen omfatter også:

Etablering af åben stiforbindelse under Randersbro, ny cykelsti til Blegen, cykelfaciliteter i Sydbyen, kampagner i fem skoledistrikter og på Paderup Gymnasium og Tradium i efteråret 2014.  

Staten finansierer 40 procent af udgifterne via Cykelpuljen. Randers Kommune betaler det resterende beløb.