Cykeltjek skal få flere til at cykle

Fra mandag den 17. marts ruller cykelhandlere deres mobile værksteder ud på skoler og virksomheder i Randers syd for gøre de ansattes cykler klar til at cykle til og fra arbejde.

17. marts 2014 - Oprettet af Britt Møller

Som led i Randers Kommunes store cykelprojekt, der skal få flere borgere i den sydlige del af Randers til at springe på cyklerne, får ansatte på fire virksomheder og fem skoler besøg af cykelhandlere i uge 12. Der vil blive tjekket bremser og lys, smurt kæder og pumpet luft i hjulene, så medarbejderne trygt kan tage cyklen på arbejde i 2014:

”Vi skal nok stå klar med vores cykler mandag morgen. Det er alfa og omega, at cyklen er på toppen, hvis vi skal have flere til at træde i pedalerne til arbejde,” siger Allan Nielsen. Han er salgschef hos XL Byg Vorup, der en af de fire virksomheder, der er med i projekt Sydbyen Cykler. 

Spinning, sundhedstjek og og elcykler.

Udover cykeltjekket har de ansatte på fem skoler og fire virksomheder også mulighed for at få  spinningtimer og sundhedstjek, ligesom de kan låne elcykler og mountainbikes af Randers Cykelby:

”Det var en initiativgruppe blandt medarbejderne, der ønskede at deltage i cykelprojektet, og det bakker vi selvfølgelig op om som virksomhed. Vi håber, at det vil styrke vores sammenhold, og at vi får nogle glade og sunde medarbejdere ud af at være med,” siger Allan Nielsen, som selv sveder på spinningcyklen i det lokale fitnesscenter ef 

Claus Nonboe fra XL BYG var glad for at få et cykeltjek af cykelhandler Jesper Pedersen fra Jørgen Schmidt Cykler Eftf. Claus Nonboe har ikke cyklet til arbejde det sidste års tid, men skal sammen med kollegaerne i XL BYG være med i den landsdækkende kampagne "Vi cykler til arbejde," der ruller i maj måned. 

Krop og cykel trimmes til sæsonen

Efter påske vil Randers Cykelby også arrangere fyraftenscykelture for ansatte i virksomheder og på skoler i Randers Syd:

”Som Årets Cykelkommune har vi store ambitioner om at få endnu flere borgere i cykelsadlen. For at give cykelinteressen i Randers Syd et ekstra boost, tilbyder vi derfor forskellige aktiviteter, så både kroppen og cyklen er klar til sæsonen,” siger borgmester Claus Omann Jensen.

Fakta

Cykelprojektet i Randers Syd omfatter blandt andet:
Etablering af stiforbindelse under Randersbro, ny cykelsti til Blegen, cykelfaciliteter i Sydbyen, kampagner i fem skoledistrikter og på tre ungdoms- og erhvervsuddannelser. Udlån af elcykler og mountainbikes til ansatte i fem virksomheder samt sundheds- og cykeltjek og spinningforløb i et lokalt fitnesscenter.