Cykelglade skoleelever vinder præmier

08. oktober 2015 - Oprettet af Britt Møller

Onsdag d. 7. oktober blev vinderklasserne fra årets cykelkampagne ”Alle Børn Cykler” i Randers Kommune fundet. Kampagnen rullede ud i september og har gjort det mere populært blandt folkeskoleeleverne at cykle til og fra skole.

" Det er sjovt at cykle, for så kan man bestemme sin egen fart."

Sådan lød reaktionen fra Alexander Nielsen, elev i 2.A på Langå Skole, da klassen onsdag d. 7. oktober fik at vide, at de er de heldige vindere af en klassetur til Djurs Sommerland.

Præmien har de vundet, fordi de har deltaget i cykelkampagnen ”Alle Børn Cykler,” der rullede ud i september. Langå Skole havde tilmeldt hele 23 klasser til kampagnen, og det store engagement fra skolen kan mærkes.

"Vi har haft en intern konkurrence om, hvem der har cyklet mest, og vi har som skole haft rigtig meget fokus på det. Vi har gjort en stor indsats for at sikre, at børnene kan cykle sikkert til og fra skole og på den måde få rigelig med motion. Cykelvejen er sikker, og vi gør, hvad vi kan for at gøre cykling til en del af kulturen på skolen,"  fortæller Anne Julie Høgh Boel, klasselærer i 2.A.

Biograftur og støtte til klassekassen

Udover turen til Djurs Sommerland blev der også uddelt to andre præmier fra Randers Cykelby. 3.A fra Kristrup Skole har vundet en biograftur,  og 7.B på Langå Skole vandt 1000 kr. til deres klassekasse. 

Eleverne fra 3. A på Kristrup Skole vandt 2. præmien i konkurrencen,  og de kan nu se frem til en tur i biografen

Udover præmierne fra Randers Cykelby modtog to skoler i Randers Kommune en præmie fra den nationale kampagne, som Cyklistforbundet står bag. 2.B på Assentoftskolen har vundet en klassefest med discokugle, mens 1.B på Hobrovejens Skole har vundet en tur i Experimentarium City.

Fakta
114 klasser fra 15 skoler - i alt 2.576 skoleelever i Randers Kommune - har i de to første uger i september deltaget i den nationale cykelkampagne ”Alle Børn Cykler.” De klasser, der har haft flest samlede cykeldage, har deltaget i konkurrencen om tre præmier fra Randers Cykelby samt præmier fra den landsdækkende kampagne.

Alle Børn Cykler er en børnemotionskampagne for alle skoleelever, som ruller hvert år i september måned. Formålet er at få så mange børn som muligt til at cykle mere. Kampagnen arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med TrygFonden. Randers Cykelby understøtter kampagnen ved at uddele tre lokale præmier.