Børn jagtede påskeæg på cykel

Lørdag den 12. april var stierne rundt om Randers Storcenter fyldt med 150 glade børn og forældre, der tog hul på påskeferien ved at cykle rundt og lede efter påskeæg. Udover cykelturen kunne de også få sat gratis reflekser på cyklerne, vinde cykelpræmier, få taget konditest og smage sund cykelmad.

12. april 2014

De mange aktiviteter er led i Randers Cykelbys store cykelprojekt i Sydbyen. Her samarbejder Randers Kommune med ansatte i skoler, virksomheder og uddannelsesinstitutioner om at få endnu flere borgere op på de tohjulede. Det sker blandt andet gennem mange kampagner og events. En af disse events rullede indover Randers Storcenter lørdag den 12. april.

Se video fra cykelløbet

Løbet blev skudt i gang af Randers Cykelbys ambassadør Jens-Erik Madsen, og blandt de mange ægsamlere var familien Sylversten, der var cyklet fra Vorup for at deltage i cykelløbet.

”Det er et fedt arrangement og en god måde at starte påsken.  Det er fint, med alle de mange nye cykeltiltag i kommunen. Nu kan man cykle til Fladbro over den nye bro ved Nørreåen, og vi glæder os også til den nye stitunnel under Randersbro,” fortalte Thue Sylvestersen, der havde taget sine tre børn med til påskeløb. 

Kamilla, Rebekka og Sander var hurtige til at cykle rundt på ruten sammen med deres far. Påskeæggene, de fandt, var de første påskeæg, de smagte i år.

Løbets yngste deltager

Familien Due Olsen havde taget Bjørka på bare fire måneder med på cykeltur. Hun sov i cykelanhængeren, som hun plejer, for familien har ikke bil, og derfor forgår al transport på cykel:

”Det er første gang, vi er med i et cykelløb. Vi ville gerne være med i flere, men de er alt for lange. Dette har en passende længde, og udover påskeæggene har børnene været optagede af at finde ruten ved hjælp af de mange flag, der står i vejkanten,” sagde Benedikte Due Olsen 

Hele familien Due Olsen med børnene Ronja, Magne og Bjørka var taget fra Vorup for at jagte påskeæg ved Storcentret.

Bilfri lørdag.

Eventen var en kærkommen lejlighed for mange familier til at skifte bilen ud med cyklen:

”Min mand og jeg arbejder begge i Århus og pendler frem og tilbage hver dag i bil. Det er en god og sjov måde at være sammen på som familie, at vi får rørt os og samtidig skal finde påskeæg,” sagde Lotte Bertelsen fra Romalt. 

Se flere billeder fra cykelløbet