Beslutningstagere og eksperter sætter cyklen på den nationale dagsorden

Den 14. og 15. maj bliver kulturhuset, Værket i Randers omdannet til et sandt cykelmekka, når politikere, byplanlæggere og cykeleksperter fra hele Danmark samles til den nationale cykelkonference i årets Cykelkommune, Randers.

21. marts 2014 - Oprettet af Britt Møller

Deltagerne skal finde konkrete løsninger på, hvordan man får flere borgere til at skifte bilen ud med cyklen. Derfor er konferencen spækket med oplæg fra ind- og udland og workshops, hvor kommuner og fagfolk deler viden og erfaringer om projekter, der virker.

Værtsbyen Randers har haft stor succes med at ændre borgernes transportvaner. Her er flere borgere sprunget på cyklerne, efter kommunen har lavet en bredspektret cykelindsats i et samarbejde med ansatte på skoler, institutioner og virksomheder i bydelene Hornbæk og Dronningborg:  

”Vi ved alle, hvor svært det er at flytte folks transportvaner, og det er lykkedes over al forventning i Randers. Vi har store ambitioner om at få endnu flere til at trampe i pedalerne til gavn for sundheden og miljøet. Derfor er det nødvendigt, at vi mødes til den årlige cykelkonference og deler vores viden, så vi sammen kan løfte cyklen ind i fremtiden som et unikt transportmiddel for alle aldersklasser,” siger Claus Omann Jensen, der er borgmester i Randers Kommune. 

Randers som inspirationskilde

Det er Vejdirektoratet, Randers Kommune og Cyklistforbundet i Danmark, der samarbejder om at afholde konferencen. Den nye direktør i Cyklistforbundet, Claus Bondam, glæder sig til at deltage i sin første cykelkonference i Randers:

”Ofte hører vi om cyklismen i København, men dansk cyklisme handler i høj grad om, hvad der foregår vest for Storebælt. Et af de mange interessante emner, vi skal diskutere på cykelkonferencen er kommunernes enorme betydning for udviklingen af dansk hverdagscyklisme. Og her har Randers vist, hvad en kommune kan gøre, så det bliver let og enkelt for borgerne at cykle. Selve stedet hvor konferencen afholdes – Randers – kan derfor fungere som inspiration for andre.”

Fakta

Cykelkonferencen 2014 finder sted på Værket i Randers onsdag den 14. maj og torsdag den 15. maj. Den afholdes af Vejdirektoratet i samarbejde med Cyklistforbundet og Randers Kommune.

Cykelkonferencen henvender sig til medarbejdere, der arbejder med sundhed, cykeltrafik, byplanlægning, børn og unge, klima og miljø i kommunerne, cykeleksperter, interesseorganisationer, forskere, rådgivere, leverandører og andre cykelinteressenter.