32 cykler binder fagene sammen i gymnasiet

20. november 2014

Et klassesæt splinternye MTB cykler sparker masser af puls, viden og oplevelser ind i undervisningen på Paderup Gymnasium i Randers til stor glæde for eleverne.

Som led i Randers Cykelbys projekt ”Sydbyen cykler”, der skal få flere borgere i alle aldre til at cykle mere, har gymnasiet lånt 32 cykler til brug i undervisningen.

”Det er super praktisk, at vi har fået et helt klassesæt med cykler, for så kan vi alle sammen følges ad og få en sjov og anderledes undervisningsdag sammen,” fortæller Cecilie Christiansen, der går i 1. E på Paderup Gymnasium.

Stimulerende kombi-viden og frisk luft
En regnfuld fredag i november susede hun sammen med sine klassekammerater rundt på cyklerne i fagene dansk og idræt. De cyklede i alt 18 kilometer og nåede både at lære bueskydning i Romalt Bakker, at se en særudstilling om kunstneren Sven Dalsgaard på Randers Kunstmuseum og sluttede dagen af i byens svømmehal:

””Cyklerne gør det muligt at benytte de forskellige tilbud i byen og samtidig kombinere fagene. Det et er fint, at de skal bruge deres benmuskler til at komme rundt samtidig med, at de får frisk luft og viden. Det er en god og stimulerende kombination,”  forklarer Annette Klitgaard, der er lærer på Paderup Gymnasium. 

Historieundervisning på to hjul
Cyklerne har også været på rundfart til byens kulturperler i historieundervisningen:

”Det er hurtigere at tage cyklen end bussen, når vi skal rundt til forskellige kulturhistoriske steder i byen og omegnen.  Eleverne får en anderledes oplevelse, og vi snakker sammen, mens vi bevæger os. De får et andet historieinput, end når de sidder bænket i klasserne,” lyder det fra Mikael Firlings Mouritsen, lærer på Paderup Gymnasium.

Fakta
I forbindelse med Randers Cykelbys projekt ”Sydbyen Cykler,” der ruller i den sydlige del af Randers i 2014, har Tradium og Paderup Gymnasium lånt 32 nye MTB cykler til brug i undervisningen. 

Elever på Paderup Gymnasium og Tradium har desuden deltaget i kampagnen ”Vi cykler til studiet,” der rullede i september og oktober måned 2014. Eleverne kunne via deres smartphones downloade en cykel-app og konkurrere om cykeldage og kilometer.

Andre projekter i Sydbyen
Kampagnen er en del af Randers Cykelbys cykelprojekt i Sydbyen i 2014. Projektet omfatter også:

 • Udlån af elcykler og mountainbikes til ansatte i tre virksomheder og en institution.  

   

 • Sundheds- og cykeltjek og spinning i et lokalt fitnesscenter.

   

 • Etablering af en åben stitunnel under Randersbro og en ny cykelsti til Blegen i Vorup.

   

 • Desuden rullede kampagnen ”Vi cykler til skole” i fem skoledistrikter i maj 2014.

   

 • I juni 2014 blev Jyllands længste MTB teknikbane indviet i Romalt Bakker.