1500 elever cykler rundt om Gudenåen

Der bliver gang i hjulene fredag den 9. oktober, når håndboldspiller Camilla Dalby sender 1500 elever ud på en 27 kilometer lang rute med store stigninger og unik natur rundt om Danmarks største flod.

07. oktober 2015 - Oprettet af Britt Møller

Skolernes Gudenåløb ruller for 3. gang for elever i 7. 8. og 9. klasserne i Randers Kommune. Det første år deltog 600 elever. I år når tallet op på 1500 unge pedalatleter, der jagter kilometer og fælleskab rundt om Gudenåen.

På Tirsdalens Skole i Randers går flere af eleverne rundt og glæder sig til løbet, for de deltog også sidste år:

”Det er et fedt løb, for vi møder en masse elever fra andre skoler, ” siger Rasmus Thorup Nonboe, der gav den gas på cyklen sidste år, for han var én af de første, der kom over målstregen. 

Hans klassekammerat Malthe Hvid fra 8. klasse er enig med Rasmus:

”Skolernes motionsdag er blevet lidt sjovere, efter vi er begyndt at deltage i Skolernes Gudenåløb.  Tidligere lavede vi aktiviteter her på skolen. Nu kommer vi langt omkring og deltager i et cykelløb med pitstop og mulighed for at vinde præmier,” siger Malthe Hviid.

Sjov motion og nye steder

Deltagerne til løbet kommer fra forskellige skoler i Randers. Tirsdalens Skole har tilmeldt 453 elever:

”Vi har tilmeldt næsten alle elever på skolen, fordi motionsløbet er en anderledes og sjov måde at røre sig på. Desuden ruller løbet rundt forbi steder og naturområder, som de færreste elever kender. Mange elever vil derfor efter løbet have fået et større kendskab til den kommune, de bor i,” siger Peter Hoff, der er lærer på Tirsdalens Skole

Fakta


Det er den kendte håndboldspiller og cykelambassadør, Camilla Dalby fra Randers HK, der skyder ”Skolernes Gudenåløb” i gang klokken 9. fredag den 9. oktober 2015. Der er start og mål på Justesens Plæne ved den Blå Bro. De sidste deltagere forventes i mål klokken 12.

Løbet er arrangeret af Randers Cykelby, Randers Cykelmotion og Randers Cykleklub.

Ruten er 27 kilometer langt og snor sig rundt om Gudenåen. Der er pitstop med forplejning ved Langå og ved målstregen, og eleverne deltager i lodtrækningen om fine præmier, når de har cyklet hele ruten. Løbet har også et team af fem frivillige cykellappere fra Randers Cykelmotion, der fixer flade dæk. 

Se ruten