Unge forvandler skøjtebane til juleunivers

Et poetisk juleunivers vil fylde Jens Otto Krags Plads i Randers, når de fire unge fra projekt #pastmypresent tryller pladsen og skøjtebanen om til et juleeventyr for alle.

Med lys, sne og lyd sænker den magiske julestemning sig over skøjtebanen, når de unge projektmagere fra #pastmypresent inviterer til sjov på og omkring skøjtebanen. Alle inviteres til at deltage, enten på skøjter eller julehygge med fortællinger, nisser og jule-kunst.

15. december 2015 - Oprettet af Kenneth Sørensen

De unge har i deres afsluttende projekt valgt at kræse for alle juleglade og julegale, og de giver den fuld gas med sne, nisser, magisk lys og herlige fortællinger om jul i gamle dage.

Juleunivers med nisser, fortællinger og kunstværker, lørdag den 19. december 2015 kl. 14 – 17 på skøjtebanen på Jens Otto Krags Plads i Randers.

De unge fra unge-projektet #pastmypresent håber, at eventen ved skøjtebanen vil lokke mange nysgerrige til for en anderledes oplevelse. Om gæsterne nu har lyst til at tage en magisk tur på juleskøjtebanen eller hellere vil kigge, opleve og høre gode julehistorier, er op til dem.

”Vores ambition har været at lave en anderledes event, som involverer oplevelser for alle sanser. Der er en masse at kigge på, lytte til, opleve og deltage i, og vi glæder os til at vise alle unge – og andre - skøjtebanen og pladsen i et helt andet lys. Bogstaveligt talt,” fortæller eventmagerMikaelHøjgaard fra #pastmypresent.

I røg, sne og diskolys
Gæsterne på Jens Otte Krags Plads vil møde et univers fyldt med røg og sne, som er kommet til ved hjælp af røg- og snemaskiner, der kommer på overarbejde. Det eventyrlige landskab på skøjtebanen får prikken over i’et med en stor udendørs diskokugle, der indhyller området på en unik og stemningsfuld måde.
Og så bliver det naturligvis ikke rigtig jul, før nisserne har rendt rundt og lavet sjov og ballade med alle gæsterne på pladsen! Så det har nisserne lovet at gøre.

Jul i gamle dage – og på Færøerne
I de små hyggelige hytter rundt omkring skøjtebanen er Randers Fortællerne rykket ind. Her kan alle kigge forbi, folde ørerne ud og lade de rutinerede Randers Fortællere underholde med historier om jul i de gode, gamle dage.
Der kommer også en færøsk islæt til juleuniverset ved skøjtebanen. Unge kunstnere fra Danmark og Færøerne har nemlig fortolket de gamle fortællinger om nisser i billeder og tekst, og resultatet bliver vist frem på bannere på pladsen fra den 1. – 19. december 2015.

#pastmypresent er et samarbejde mellem Randers Ungdomsskole og Museum Østjylland. Fyrtårnsprojektet er en del af Kulturstyrelsens Urkraft 15. #pastmypresent har i 2015 haft til opgave at skabe fire kulturhistoriske events for unge. Arrangementet på Jens Otto Krags Plads er den fjerde og sidste event.