Ungdomskultur i alternative rammer

Kaosambassaden bringer ungdomskultur ind på Jens Otto Krags plads i Randers Kommunes MoKoKo-container i december måned. Frem til den 17. december kan man blandt andet opleve en udstilling, en perleworkshop og et udsnit af en musical – Alle kan komme og være med.

Thomas Stoltz er både tegner, billedkunstner og musiker, denne gang udstiller han flere af sine tegninger i MoKoKo-containeren på Jens Otto Krags Plads.

09. december 2015 - Oprettet af Jacob Piil

Ungdomskultur står på programmet når unge mennesker fra Kaosambassaden indtager Jens Otto Krags Plads. De opstiller et midlertidigt rum i form af Randers Kommunes MoKoKo-container midt på pladsen. Der er gratis adgang i containeren for alle, og Kaosambassaden lover, at der er noget for enhver smag.

 ”Vores unge mennesker er altid meget kreative, denne gang leverer de både flere forskellige koncerter, en udstilling og workshops. Vi vil gerne vise, hvad de unge laver. Forhåbentlig bliver flere interesseret i at lave ungdomskultur og blive en del af Kaosambassaden,” siger Torben Møhlenberg, der er ansat på Kaosambassaden.

Vilde med containerens rå udtryk

Ungdomskultur fortjener en plads i bybilledet, det mener de unge på Kaosambassaden. De nyder at lave kunst og kultur, og særligt at vise det frem. Containeren skaber opmærksomhed og bidrager til en stemning, der ikke er set i den kombination før.

”Jeg er glad for at være med til at udbrede ungdomskultur. Jeg håber, der kommer mange ned og ser de forskellige arrangementer. Alle kan være med, både unge og gamle,” siger Jonas Horn. Han og musicalgruppen Bredgade viser et lille udsnit af deres forestilling.

Det er en bred vifte af ungdomskultur, man kan opleve i containeren. Tegneren og billedkunstneren, Thomas Stoltz udstiller nogle helt nye værker. Samtidig kan man deltage i en perleworkshop eller lytte til en julekoncert.

”Udstillingen er en milepæl for mig. Jeg har arbejdet på de her tegninger i meget lang tid. Jeg vidste, at jeg skulle udstille dem, bare ikke hvornår. Containeren, lyset og cyklen indeni gør, at det hele bliver så fedt,” siger Thomas Stoltz.

MoKoKo er borgerinddragelse

For Randers Kommune var det netop et af formålene med MoKoKo-containeren, at institutioner og foreninger skulle benytte sig af muligheden for at låne dette mobile rum til borgerrettede projekter.   

”Det er udtryk for at Randers Kommune eksperimenterer med borgerinddragelse på nye måder og at vi ikke er bange for at tænke utraditionelt i mødet med borgerne. Det er fedt når institutioner som fx Kaosambassaden griber bolden,” siger Christian Budde Opstrup, innovationskonsulent i Randers Kommune.

Hvad er Kaosambassaden?

Kaosambassaden er et sted, hvor unge mennesker mødes, og laver det de har lyst til. Der er blandt andet adgang til øvelokale, musikstudie, videoproduktion og køkken. Kaosambassaden er en del af Randers Ungdomsskole, og er for unge i alderen 15-25 år. De arrangerer flere gange om året ungdomskultur-events, for at vise det frem de arbejder på til hverdag. Læs mere om dem på www.kaosambassaden.dk