Stjålne Niels Ebbesen blev årets mest delte historie

Tyveriet af modellen Niels Ebbesen, der stod i rådhusets forhal, blev årets mest delte historie på Randers Kommunes Facebook-side. Se også hvad folk har søgt efter på kommunens hjemmeside i 2015.

28. december 2015 - Oprettet af Steven Holst

”HJÆLP! Natten til lørdag d. 12. september har der været indbrud på det gamle rådhus i Randers. Tyvene er desværre stukket af med modellen af Niels Ebbesen, som står i rådhusets forhal. Modellen er ca. 30 - 35 cm høj. Samtidig har tyvene - dog uden held - forsøgt at stjæle de smukke gamle lamper i forhallen. Flere af lamperne er blevet ødelagt under tyveriforsøget. DEL BILLEDET - Vi håber at offentligheden kan hjælpe med at få Niels Ebbesen tilbage på sin plads i rådhusets forhal. Mange tak for al hjælp.”

Sådan skrev Randers Kommune på sin Facebook dagen efter, at modellen af Niels Ebbesen blev stjålet fra rådhusets forhal. Opslaget blev delt 1301 gange og er det klart mest delte opslag i 2015. Men desværre er det endnu ikke lykkes at få Niels Ebbesen tilbage.

Pas og job hitter på hjemmesiden
Randers Kommune har set i statistikken efter, hvad der har været mest populært i 2015 på både Facebook og kommunens hjemmeside. Og mens Niels Ebbesen altså har hittet på Facebook, er det især ”Pas” (2.992 søgninger), ”Job” (2178 søgninger) og ”Udbud” (1380 søgninger), som besøgende på hjemmesiden har søgt efter. Statistikken afslører også, at besøgende i højere og højere grad besøger siden fra en mobiltelefon. Således er andelen af mobilbesøg steget fra 21,79 procent i januar 2015 til 27,07 procent i december 2015.

Blandt de mest læste nyheder på Randers Kommunes hjemmeside er nyheden om, hvem der blev ansat som skoleledere efter, at den ny skolestruktur trådte i kraft (5926 besøg). Nyheden om, at Biltema etablerer sig i Randers er også læst af mange (4741 besøg), og det samme er nyheden fra foråret om, at der var fejl i cirka 800 pas. Randers Kommune har i 2015 fået ny hjemmeside, og det er derfor ikke muligt at linke til historierne.

På Facebook er det dog ikke kun Niels Ebbesen, der har hittet. Også opslaget, hvor kommunen bad om input til planerne om at etablere et nyt fuglevoliere og en helt ny naturlegeplads i Doktorparken, var populært på det sociale medie. Det opslag blev liket 1384 gange og blev også det mest kommentere i 2015 med 83 kommentarer.

-- FAKTA --

Her kan du følge med
Randers Kommunes hjemmeside:
www.randers.dk

Randers Kommune på Facebook:
www.facebook.com/randerskommune

Randers Kommune på Twitter
www.twitter.com/randerskommune

Randers Kommune på Instagram
www.instagram.com/randerskommune