Randers Ugen 2016: Et brag af et 40 års jubilæum

Med få dage til årsskiftet er forberedelserne til sommerens Randers Ugen godt i gang. Og det bliver et kulturelt festfyrværkeri, når ugen kan fejre 40 års jubilæum. En af nyskabelserne bliver ’Barrel Art Design’ og Randers Eventsekretariat opfordrer i det hele taget arrangørerne til at tænke stort og nyt.

Der blev sunget godt med ved åbningen til Randers Ugen 2015

29. december 2015 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Siden 1977 har randrusianerne festet og dyrket det kulturelle i Randers Ugen, som har udviklet sig til Danmarks største brugerstyret festuge. Festugen er drevet af stort engagement blandt byens borgere og organisationer. Fra den 12. august 2016 og 10 dage frem løber Randers Ugen af stablen for 40. gang.

Jubilæet i 2016 bliver ekstra festlig, sjov og anderledes og allerede nu, har Eventsekretariatet i Randers Kommune, i samarbejde med borgerne og de lokale organisationer, nye projekter i støbeskeen, der skal sikre, at Randers Ugen bliver en fantastisk folkefest.

”Den kronjyske fest har det særlige kendetegn, at aktiviteterne er drevet af et stort engagement blandt borgerne, byens kulturinstitutioner, foreninger og virksomheder. Randers Ugen rummer musik, kunst, sport, teater, gastronomi og meget mere,” fortæller Mette Bertelsen, eventchef i Randers Kommune.

Hun fortsætter:

”Vi bidrager fx med et arrangement ved navn ”Barrel Art Design,” hvor 20 professionelle kunstnere og 20 amatører inviteres til at udfolde sig kreativt og kunstnerisk på tomme vintønder i samarbejde med Glud Vin. Til Randers Ugen udstilles de 40 tønder, der på ugens sidste dag bliver bortauktioneret. Overskuddet går til kultur events i Randers lavet af unge og for unge kulturskabere.”

Alle kan bidrage
Programmet til festugen bliver samlet og koordineret af Randers Eventsekretariat. I de senere år har Randers Ugen årligt haft mere end 500 arrangementer.

”I anledning af jubilæet opfordrer Randers Eventsekretariat randrusianerne til at tænke nyt, ambitiøst og gerne i spektakulære elementer. Foreninger, virksomheder, institutioner og private borgere i hele kommunen – alle der har lyst, og alle der har en idé – kan blive arrangør i Randers Ugen 2016,” fortæller Mette Bertelsen.

Du kan læse mere om Randers Ugen på www.randersugen.dk eller kontakte Randers Eventsekretariat på meb@randers.dk, hvis du vil vide mere, har en god idé eller vil bidrage til Randers Ugen 2016. Eventsekretariatet kan hjælpe med viden og kontakter til samarbejdspartnere og økonomiske fonde – måske kan du få støtte til dit arrangement?

Fakta om Randers Ugen:
Randers Ugen er en stor, folkelig og kulturel festuge, der er brugergenereret. Det er borgere, foreninger og kulturaktører, professionelle som amatører, der står bag de over 500 arrangementer, der de senere år har præget Randers Ugen. Idéen med Randers Ugen er, at alle er velkommen til at deltage i store som små arrangementer og oplevelser – der er noget for alle aldersgrupper.

Randers Ugen har ikke et overordnet tema, det er de forskellige genre, der skaber rammen for festugen. Musik, teater, kunst og sport bidrager med de fleste arrangementer. Der er meget at opleve, uanset om man foretrækker at blive underholdt, eller selv ønsker at deltage med et bidrag. Det er gensyn med vennerne og en fest, vi sammen deler og oplever.